fbpx

Een mot in je kast: dit kun je er tegen doen

mot

Vliegt er opeens een mot uit je kast… Dan kijk je wel even vreemd op! Veel mensen weten wel wat voor schade een mot aan je kleding kan veroorzaken: van kleine gaatjes in je favoriete kledingstukken tot een kast vol eitjes waar weer nieuwe motten uit voortvloeien. Dat is het laatste waar je op zit te wachten. Met deze tips laten motten jouw kast met rust. 

Lees ook:
Wespen verjagen: zo doe je dat

Lucht je kast met regelmaat goed door

Motten hebben een hekel aan warmte en vocht. Wat we je dan ook zeker aanraden: zet met regelmaat je kast even open en laat het lekker doorluchten. Maar vergeet ook vooral niet zo nu en dan je kast eens een lekkere schoonmaakbeurt te geven. Motten houden er niet van! En op deze manier houd jij ze weg uit je kast. 

Verpak kleding die je voor langere tijd niet draagt

Heb jij een zomer- en een wintergarderobe? Grote kans dat je een hele periode lang bepaalde kledingstukken niet draagt. Hiermee maak je jouw kleren voor motten heel aanlokkelijk. Wij raden je dan ook aan om kleding die je één of twee seizoenen niet draagt in een opbergbox te leggen. Dit ruimt niet alleen heerlijk op, motten houd je ermee buiten.

Leg lavendel of cederhout in je kast 

Als motten ergens niet van houden dan is het wel lavendel of cederhout. Het is dus slim om dit in je kast te leggen. Zeker als je weet dat motten op de loer liggen, raden wij aan een bosje lavendel of cederhout op deze plek te leggen. Hopelijk blijft de mot buiten jouw kast!

mot

Zorg voor beweging en zonlicht

Hoe zorg je voor beweging? Door je kleren met regelmaat flink uit te kloppen. Houd er ook rekening mee dat de kledingstukken niet te dicht op elkaar hangen. Ook hebben motten een hekel aan zonlicht. Zet met regelmaat je kastdeuren open en laat de zon er door het raam op schijnen. 

Laatste redmiddel 

Voorkomen is beter dan genezen. Maar… Heb jij een mot letterlijk uit je kast zien vliegen? Dan zijn er altijd nog bestrijdingsmiddelen zoals HG X mottenballen waarop je een beroep kunt doen. Het grote voordeel: je kleding blijft beschermd. Ook is het schoon en veilig en laat het bovendien een aangename geur in je kast achter. Hopelijk zie jij geen mot meer terug! 

Lees ook:
10 x dingen die je gerust in de vaatwasser kunt stoppen