fbpx

5 voordelen van een goede band met je buren

Iedereen kent de uitspraak: Liever een goede buur dan een verre vriend. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een hechte relatie met je buren? 

Lees ook:
Overlast van de buren: dit kun je eraan doen

5x voordelen van een goede band met je buren

1.Voorraadkast op afstand

Je kent het wel. Ben je nietsvermoedend pannenkoeken aan het bakken, kom je er achter dat je geen eieren meer in de kast hebt staan. En de supermarkt is net dicht. Gelukkig is er altijd nog de voorraadkast op afstand: je buren.

2. Uitvalsbasis

Je kunt dus altijd aankloppen als de suiker op is. Het lijkt cliché. Maar als je het breder opvat, gaat het er om dat je altijd voor elkaar klaarstaat in ‘nood’. Als een soort eerste uitvalsbasis. Te allen tijden.

3. Koffieuurtje

Een goeie buur is altijd in voor een kop koffie om de dagelijkse rompslomp te bespreken. Van de roddels in de buurt tot de actuele struggles op werk. Je kunt verder waar je gister was gebleven en hoeft niet eerst het laatste halve jaar door te spreken om een keertje op de hoogte te zijn van andermans leven.

4. Oogje in het zeil

Ben je op vakantie? Je buren zijn altijd bereid om een oogje in het zeil te houden en vanuit het zijraam mee te kijken of er geen ongewenst bezoek langskomt. En als je geluk hebt, geven ze ook je planten water en sorteren ze alvast de post die op de mat valt.

5. Buurtfeestjes!

Altijd gezellig, een jaarlijkse buurtbarbeque waarbij je ook die buurvrouw van 4 deuren verder eens goed spreekt. Waardevol en goed voor het gemeenschapsgevoel. 

Lees ook:
6 x tips om je woning te beveiligen tegen inbraak