fbpx

Waargebeurd: Geadopteerde kat blijkt poema te zijn

kat poema

Het zal je maar gebeuren: Denk je nietsvermoedend een kitten te adopteren, blijkt het een baby poema te zijn. Het overkwam een broer en zus uit Argentinië, die het ‘katje’ tijdens een vistrip beschadigd aantroffen en mee naar huis namen.

Lees ook:
Zo wordt je tuin geen kattenbak

Geadopteerde kat blijkt poema te zijn

Tito

Eigenlijk waren het niet één maar twee katten die ze mee naar huis namen, en kregen de namen Tito en Dani. Dani overleed echter twee weken later al. Tito bleek een speels en gezellig huisdier. Geen enkel spoor duidde er op dat Tito misschien wel een wild dier was. Hij speelde, beet een beetje en klom graag op tafels; zoals alle katten. Toen Tito op een gegeven moment gewond raakte aan zijn pootje, brachten ze een bezoek aan de dierenarts. Daar kwam zijn ware aard aan het licht: Tito bleek een poema.

Met pijn in het hart laten Tito’s baasjes de kleine baby poema nu achter bij Argentine Animal Rescue Foundation waar hij eerst moet genezen en later vrijgelaten wordt. Want gelukkig snapte iedereen: Poema Tito is beter af in zijn natuurlijke habitat: de natuur.

Lees ook:
Muizen in huis: zo kom je er vanaf