fbpx

Waarom een dier uit het asiel halen een goed idee is

dierenasiel kat hond

Een dier uit het asiel halen is altijd een goed idee natuurlijk, maar in deze tijd van het jaar helemaal. Vier redenen waarom je, juist nu, hier een trouwe viervoeter, wollig konijn of knuffelige kat vandaan zou kunnen halen.

Lees ook:
7 redenen waarom huisdieren gelukkig maken

1. Vakantie voorbij

Overweeg je al langere tijd een dier in huis te nemen? En ben je deze zomer misschien wel op vakantie geweest? Dan is het nu het perfecte moment om een kat, hond of ander dier in huis te nemen. Je hoeft dan voorlopig niet aan een oppas te denken die je dier dagelijks eten moet komen geven of uit moet laten. Ook hoef je je huisdier dan niet naar een pension te brengen. Alle tijd om aan je nieuwe huisgenoot te wennen, en hij/zij aan jou!

2. Meer keuze

De zomervakantie is een periode waarin veel mensen voorgoed afscheid nemen van hun huisdier en het naar het asiel brengen (schrijnend, maar altijd minder erg dan ze aangelijnd aan een boom achter te laten). Hoewel dat in deze coronatijd minder vaak is gebeurd dan normaal het geval is, zijn er nog steeds genoeg dieren die dolgraag weer een baasje zouden willen. Ook kittens!

dierenasiel honden

3. Meer thuis werken

In de piektijd van de coronacrisis, toen de meeste ouders én kinderen thuis moesten werken, beleefden de dierenasiels hoogtijdagen. Meer mensen hadden behoefte aan gezelschap van een poes, hond, konijn of ander dier en haalden er een of meer uit het asiel. Heerlijk voor al die dieren, die door al het thuis zitten van hun baasjes lekker veel aandacht krijgen! Ook nu zijn veel kantoren nog (deels) gesloten. Voor alle thuiswerkers dus het ideale moment om een dier in huis te halen.

4. Altijd een goed idee

Waarom is het asiel altijd een goed idee? Hier kun je op je gemak naartoe om je te oriënteren. Wil je een hond, maar weet je niet zo goed welk ras bij je past? Of wil je het liefst een kat die lief is voor kleine kinderen? De medewerkers van het dierenasiel helpen je graag. Ze kennen het karakter van de dieren en dat is een enorm voordeel. Bovendien zijn de meeste dieren al sociaal, zindelijk, en hoeven ze niet op (puppy)cursus. Dus… waar wacht je nog op?

Lees ook:
7 redenen waarom huisdieren gelukkig maken