fbpx

Zo breng je sfeer aan op je vensterbank

De vensterbank: de een heeft er helemaal niks op staan, de ander propt hem helemaal vol. Interieurstyliste Michelle van der Poel vindt beide opties goed, zolang je maar doet wat bij jou past. Toch heeft ze goede tips om nog meer sfeer aan te brengen op je vensterbank!

Lees ook:
Van deze dingen gaat je huis lekker geuren

Michelle: “Zelf ben ik van rust in mijn interieur, dus bij mij thuis staat er niet veel op de vensterbank. Toch geeft ‘mijn verhaal’ op de plank wel heel goed mijn persoonlijkheid weer. Je vensterbank is een beeld naar de buitenwereld toe waarin je kan laten zien wie jij bent of jullie zijn. Een soort etalage.” Met deze tips van Michelle creëer je extra sfeer op jouw vensterbank:

1: Voeg wat meer Yin toe voor rust 

Yin en Yang samen staan voor balans. Yin staat voor koel en rust, yang voor vuur een actie. Beiden houden elkaar in evenwicht. Maar wil je meer rust in huis, voeg dan wat meer van de Yin-kant toe. Yin vertaald naar interieur staat onder andere voor zachte tinten, natuurlijke materialen en ronde vormen. (foto 1) Niet teveel prullaria overal maar gecentreerde statements. Op de foto zie je items in een driehoeksverhouding, die vaak in de visual merchandise wereld gebruikt wordt, staan. Met het hoogste punt – de vaas – in het midden en twee lagere items daar links en rechts van. 

2: Planten

De vensterbank vangt meestal veel zonlicht. Dit is dus een ideale plek voor plantjes! (foto 2) En met name om stekjes te laten groeien. Een paar planten naast elkaar geven naast privacy ook een mooi schaduwspel de ruimte in. 

3: Boeken

Ja, waarom geen boekenplank van je vensterbank maken? Ideaal als je een fauteuil of bankstel dicht bij hebt staan. Leeslampje, plaidje, warme drank erbij en heerlijk onderuit zakken tijdens deze koudere maanden. (foto 3). 

4: Verzamelplaats

Heb je een verzameling van bijvoorbeeld schelpen van vakantie, waar je trots op bent? Waarom zou de buitenwereld daarvan niet mogen meegenieten? Ofwel: plaats je verzameling voor het raam! (foto 4) Wellicht komt er een keer iemand voorbij jouw ‘showplank’ lopen die nog een mooi verzamel item thuis voor jou overheeft. Op de foto heb ik mijn eigen verzameling van groot naar klein tentoongesteld. Een ‘logische’ volgorde kan losse items samenbundelen en het gevoel geven dat het één samenhangend geheel wordt. 

5: Wees jezelf!  

Doe niet net als een ander maar laat je eigen personality zien op je vensterbank. Of je nou plantjes, boeken, een lekker kussen voor je kat of alles door elkaar in het venster plaatst, alles kan en alles mag! 

Meer inspiratie van Michelle? Volg haar dan op Instagram!

Lees ook:
Van deze dingen gaat je huis lekker geuren