fbpx

Zo maak je van jouw tuin de ultieme vakantieplek

vakantieplek

Vakantie naar een ver oord zit er dit jaar, helaas, helaas, naar alle waarschijnlijkheid niet meer in. En het is nog maar de vraag of die vakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië wél gaat lukken. Balen natuurlijk… Of een goede reden om van jouw tuin een ultieme vakantieplek te maken! Wij geven je graag wat tips hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware vakantieplek.

Lees ook:
4 groenten die je in de tuin kunt kweken met restjes

Zo maak je van jouw tuin de ultieme vakantieplek

vakantieplek

Vakantiebudget? Loungeset!

Waar je normaal gesproken misschien een potje geld had weggezet voor de vakantie, kun je dat potje nu net zo goed aan iets anders uitgeven. Heb jij al vrolijke meubels in je tuin? Een sfeervol bankje of bistrotafeltje kan al zoveel verschil maken.

Ga voor gezellige tuinkussens en lichtslingers

Een gezellige tuin creëren? Vrolijke tuinkussens zijn het geheim! Soms vergeten we hoeveel tuinkussens teweeg kunnen brengen in een tuin. Een vrolijk printje of een kleurtje op je leuke tuinbank maakt je tuinset pas echt af. Nog zo’n sfeermaker: lichtslingers. Tegenwoordig duiken ze in veel tuinen op, en niet zonder reden. Een lichtslinger maakt van jouw tuin een echte eyecatcher. Kun je je meteen een beetje op een festival wanen…

Yoga in de open lucht

We zien het steeds vaker: yoga retreats in het buitenland. Een week lang tot rust komen, je hoofd legen en tegelijkertijd je lichaam uitdagen met yoga. Want waar we vaak het idee hebben dat yoga weinig inspannend is, is het dat alles behalve. Nu je niet naar een yoga retreat op Ibiza of Mallorca kunt gaan, is het een leuk idee thuis jouw eigen yogaplek te creëren. Leg je matje in tuin, kies mooie muziek of eventueel online demo’s uit en daag jezelf uit!

Kinderen of kleinkinderen te logeren? Zet een tentje op

Het klinkt misschien een beetje gek om je eigen tuin om te toveren tot camping, maar het is stiekem hartstikke leuk. Een simpel tentje kun je tegenwoordig al voor een paar tientjes op de kop slaan, en voila: je hebt het ultieme buitengevoel te pakken. Is er een regenbui op komst? Helemaal niet erg. Het geluid van regen op je tent is de ultieme ontspanning!

Lees ook:
12 tips & tricks voor planten en tuinieren