fbpx

Zo overleef je de boodschappen voor de feestdagen

boodschappen feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Reuze gezellig, maar de voorbereidingen kunnen stressvol zijn. Ben jij gastvrouw dit jaar? Ga dan slim te werk. Met deze tips overleef je de boodschappen voor de feestdagen. 

Lees ook:
Je boodschappen online bestellen: wel of niet doen?

Zo overleef je de boodschappen tijdens de feestdagen

boodschappen kerst

Vermijd kerstlogo’s

Je kunt zeker wel genieten van de feestdagen en tóch op de kleintjes letten. Maar als je als een kip zonder kop door de supermarkt raast, zit (te) veel betalen er toch al snel in. Trap bijvoorbeeld niet in de dure producten met kerstlogo: het wekt een luxere uitstraling, maar scheelt in kwaliteit niks of nauwelijks. Wil je toch zo graag die aardappelschijfjes of brood in de vorm van een kerstboom? Koop dan roestvrij stalen malletjes en probeer zelf eens te experimenteren met eten.

Plan vroegtijdig

Houd je van lange rijen en een schaars assortiment? Ga dan op 24 december naar de winkel om inkopen te doen. Oftewel: doe dit dus niet. Plannen is een van de belangrijkste dingen bij het doen van je (kerst) boodschappen. Bedenk van te voren wat je wil hebben, wanneer je het gaat halen en waar je dat gaat doen. Vlees kun je bijvoorbeeld ook een week eerder kopen en invriezen, dat blijft net zo lekker. Je kunt ook je boodschappen indelen in categorieën, bijvoorbeeld van lang houdbaar tot vers en deze verdelen over meerdere dagen.

Verzamel foldertjes

De enige periode waarin de reclamefoldertjes wél van pas komen, is in de decembermaand. Behalve dat je er inspiratie kan opdoen voor jouw diner/ideeën, hebben verschillende supermarkten de beste deals voor je verzameld. Wijk daarbij dan ook eens af van je vaste supermarkt, zo val je niet in je oude patronen. 

Wees vindingrijk

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Dwing jezelf niet om heel erg culinair te moeten koken, met allerlei ingewikkelde verse kruiden die vervolgens een jaar in je kast staan te koekeloeren. Wil je dat toch en kom je na een uur door de supermarkt struinen erachter dat de oregano tijdelijk uit het assortiment is? Dan bereid je dat gerecht toch voor met iets soortgelijks. Zo geef je een eigen draai aan je gerecht én heb je meteen een leuke inhaker tijdens het kerstdiner.

Doe je boodschappen online 

Als je het wel een keer lekker vindt om niet te hoeven sjouwen met alle kerstboodschappen, ga dan eens online te werk. Vaak is de verleiding dan ook kleiner om allemaal onnodige producten aan te klikken. Bestel je boodschappen wel écht op tijd want zo’n week voor Kerst heb je kans dat je bestelling niet op tijd binnen is, vanwege grote drukte.

Lees ook:
Weg met die vieze etensluchtjes