fbpx

4x gourmetten maar dan anders

gourmetten anders

De feestdagen staan weer voor de deur, en dat betekent dat in veel huizen het gourmetstel weer van zolder wordt gehaald. We blijven er schuldig van genieten, maar we weten allemaal: het kan origineler… Deze 5 alternatieven al geprobeerd?

Lees ook:
Zo slaagt je barbecue wel: kies je kooltjes

Gourmetten maar dan anders

koreeans gourmetten

Pizzarette

Het Italië-cliché is af met een pizzabakker die een rijk belegde pizza in een rokerige steenoven schept. Die pizzabakker ben jij nu, maar dan in het klein aan jouw eigen keukentafel. De meeste pizzarettes zijn geschikt voor 6 personen. Het apparaat is helemaal ‘plug and play’; je steekt de stekker in het stopcontact en de steenplaat is binnen een half uur op temperatuur. Zet alle ingrediënten in losse bakjes op tafel, zodat de pizzaiolo’s in jullie los kunnen gaan. Wie heeft de lekkerste pizza bereid?

Koreaanse barbecue

Jaaa, dit is misschien wel dé gourmet 2.0! Deze binnenbarbecue werkt volgens hetzelfde principe: een grill midden op tafel en het vlees (of vega) à la minute bereiden. De hoofdingrediënten van de Koreaanse barbecue zijn rijst, een krop sla, bulgogi en kleine porties banchan. Leg wat rijst in een groot slablad en voeg daar lenteui, gegrilde knoflook, sojabonenpasta aan toe. Als laatste leg je de tofu, gegrilde groenten of het vlees erbij. Je pakketje is klaar om op te eten. De banchan, bijvoorbeeld gestoomde chilipepers of geroosterd zeewier, eet je ernaast, zodat je alle smaken afzonderlijk goed proeft. 

koreaanse bbq gourmetten

Kaasfondue

Voor kaasliefhebbers gaat er niks boven een heerlijke pan kaasfondue op tafel. Heerlijk met zijn allen dippen en prikken. En dan niet met kaas uit een pakje, maar het liefst met luxe kaasjes uit Frankrijk, Zwitserland en ons eigen Gouda. Vul aan met verse groenten, fruit en heerlijk knapperig brood. Kaasfondue is een enorm machtig gerecht en stolt in je maag, dus zorg dat je met mate eet voordat de knoop van je broek door de kamer vliegt.

Winterbarbecue

Een winterbarbecue, zei je? Misschien moeten jouw gasten even aan het idee wennen. Maar wanneer je ze uitlegt wat een winterbarbecue precies is, staan ze zo op de stoep. Met een Green Egg-achtige grill verleng je de keuken van binnen naar buiten en bereid je de lekkerste hapjes. In Amerika, maar ook in het koude Denemarken doen ze dit al jaren. En met een warme kersttrui, een heater boven het hoofd en een gluhwein in de hand, kun je wel een avondje buiten vertoeven.

Lees ook:
Dus daarom haal jij altijd een paprika in huis