fbpx

4x zo makkelijk maak je zelf een haarmasker

haarmasker 1

Een haarmasker is ideaal om je droge, beschadigde of slappe haar een boost te geven. Vier simpele recepten om met ingrediënten uit je keuken een masker voor je haar te maken.

Lees ook:
Haaruitval: oorzaken en mogelijke oplossingen

Eerst klaarleggen: aluminiumfolie

Om onderstaande natuurlijke haarmaskers zo goed mogelijk hun werk te laten doen, kun je je haar het beste inwikkelen met aluminiumfolie. Daardoor neemt je haar de ingrediënten makkelijker op. Bovendien bescherm je op deze manier je kleding.

Futloos haar: haarmasker met mayo

Mayonaise in je haar?! Jazeker: het bevat allerlei voedingsstoffen die je haar gezond en sterk maken, zoals omega 3-vetzuren en vitamine E.
Benodigdheden: 3 eetlepels mayonaise, 1 ei en ½ eetlepel olijfolie.
Zo maak je het masker: Klop het ei los en meng met de mayonaise en de olijfolie, totdat je een egaal sausje hebt. Verdeel over je haar en laat een halfuur intrekken. Spoel je haar zorgvuldig uit met lauwwarm water.

Droog haar: haarmasker met avocado

Dat avocado gezond is, wisten we al. De vrucht is rijk aan goede vetzuren die je haar diep voeden en verzorgen. Ook maken die zuren een heel dun laagje om je haar aan, waardoor het minder snel beschadigt door invloeden van buitenaf.
Benodigdheden: 1 à 2 avocado’s (afhankelijk van de lengte van je haar), 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel honing en een banaan.
Zo maak je het masker: pureer de avocado en banaan in een blender, voeg de honing en olijfolie toe en meng dit geheel heel kort op de hoogste stand, tot je een egaal sausje hebt. Ook voor dit masker geldt: laat een halfuur intrekken en spoel je haar zorgvuldig uit.

haarmasker 2

Krullend haar: haarmasker met honing

Honing is een fijn bestanddeel om je krullende haar mee te verzorgen: het helpt ze te hydrateren, werkt antibacterieel en bevat ook nog mineralen en vitaminen die haargroei kunnen stimuleren.
Benodigdheden: honing, 1 ei en 2 eetlepels olijfolie.
Zo maak je het masker: Klop het ei los en voeg de honing en olijfolie eraan toe. Roer goed door, zodat er een egaal masker ontstaat. Verdeel het masker over je haar en laat het drie uur intrekken. Was je haar vervolgens grondig met shampoo en conditioner. Het resultaat: prachtige, glanzende krullen.

Beschadigd haar: haarmasker met olijfolie

Net als avocado bevat ook olijfolie vetzuren die een beschermende laag om je haren aanmaken. Bovendien geeft olijfolie je haar een mooie glans en gaat het de vorming van roos tegen. Overigens is olijfolie niet alleen goed voor je haar.
Benodigdheden: flinke scheut olijfolie
Het enige dat je hoeft te doen is de olijfolie verwarmen in een pan, totdat het de gewenste warmte heeft die jij prettig vindt. Pas op dat je de olie niet te warm maakt! Masseer de olie vervolgens over je haar en hoofdhuid en wees er niet scheutig mee. Laat 30 minuten intrekken en was je haar héél zorgvuldig uit.

Lees ook:
Haaruitval: oorzaken en mogelijke oplossingen