fbpx

5 tekenen dat je in een gelukkige relatie zit

hart relatie

Hebben jij en je partner net jullie 25-jarig jubileum achter de rug of ben je misschien al jaren tevreden met je latrelatie? Als je een tijdje samen bent is het misschien niet meer zoals in de beginfase. Heel logisch! Maar hoe weet je dat je relatie over het algemeen wel snor zit? Vijf tekenen.

Lees ook:
5 geheimen voor een lang en goed huwelijk

Tekenen van een gelukkige relatie

gelukkige relatie

1. Aandacht voor elkaar

In een goede relatie besteden partners wekelijks vijf uur meer aandacht aan elkaar dan in een slechte relatie. Het is overigens heel gezond als jullie af en toe dingen los van elkaar doen. Maar als je zin hebt om de ander aan het einde van een dagje solo weer te zien, dan zit het waarschijnlijk goed tussen jullie. Een kus bij thuiskomt, een kop koffie en samen bespreken hoe de dag was… duidelijke tekenen van een gelukkige relatie.

2. ’Wij’ in plaats van ‘ik’

‘Wij houden erg van fietsvakanties’ of ‘wij zijn dol op Indiaas eten’: Bij stellen die lang samen zijn, zie je vaak dat hun identiteiten een soort van samensmelten. Ze praten in de wij-vorm, en dat duidt vaak op een gelukkige duurzame relatie. Sterker nog, gezamenlijke gedachten en opvattingen leiden tot een betere mentale en lichamelijke gezondheid.

3. Ruzie over oplosbare problemen

Waarover je samen ruziet, zegt iets over de kwaliteit van je relatie. Gelukkige stellen ruziën vooral over problemen die oplosbaar zijn, zoals de taakverdeling of huishouden. En natuurlijk zal er af en toe een woordenwisseling ontstaan over jullie verschillen in karakter plaatsvinden, maar aan de eindstreep accepteer je elkaar zoals je bent.

4. Samen films en series kijken

Liefde is… Samen tegen elkaar kruipen op de bank en jullie favoriete serie bingen. Stiekem alvast een nieuwe aflevering kijkt zonder de ander, is bijna net zo erg als vreemdgaan. Samen een film of serie kijken is een commitment-dingetje. Je stapt samen in een nieuwe wereld en je bent onderdeel van elkaars fantasie en fictieve leefwereld. De personages in de serie kunnen zelfs aanvoelen als gezamenlijke ‘vrienden’, en dat versterkt jullie band. 

5. Onderonsjes en grapjes

Hebben jij en je partner regelmatig onderonsjes, verzinnen jullie koosnaampjes voor elkaar, lachen jullie om dezelfde grapjes of spreek je een eigen taal met zelfverzonnen woorden? Dat is een heel goed teken. Humor, exclusiviteit en eigenheid zijn heel belangrijk in een relatie. En, laat de rest maar denken… 🙂

Lees ook:
“Omwille van de kleinkinderen houd ik de relatie met mijn kind goed”