fbpx

5 weetjes over mensen die in september jarig zijn

Gefeliciteerd! De kans is namelijk groot dat iemand in je omgeving in deze maand jarig is. Reken maar uit, waar die donkere dagen rondom kerst goed voor zijn. Maar wist je dit al over septemberbaby’s?

Lees ook:
De vijf fijnste herfstbloeiers

september herfst

1. In Nederland zijn de meeste mensen geboren op 25 september en telt deze datum bijna 50.000 jarigen. Wereldwijd blijkt 16 september de meestvoorkomende verjaardag te zijn.

2. Candy Dulfer, Angela Groothuizen en Jette van der Meij (Laura uit GTST) blazen allemaal hun kaarsjes uit in september. Zou het toeval zijn dat deze powervrouwen allemaal kort na elkaar jarig zijn? Hun sterrenbeeld is weegschaal. Weegschalen staan bekend als personen die over het algemeen uitgebalanceerd zijn en over veel talenten beschikken.

3.  Vroeger was je als septemberkind de jongste van de klas. Nu ben je een ‘herfstkleuter’, en kun je versneld door naar groep 3. Als het kind er aan toe is, hoeft het maar anderhalf jaar te kleuteren.

4. Baby’s die in september geboren worden, hebben later een kleinere kans op mentale problemen zoals depressies. Dat heeft te maken met de extra vitamine D die je door de lange zomer als foetus via je moeder binnen hebt gekregen.

5. Mensen die in september geboren zijn, zouden gemiddeld langer leven. De Universiteit van Chicago deed onderzoek onder 1500 honderdplussers. Wat bleek? Een grote meerderheid van hen was geboren in het begin van de herfst. Een reden hiervoor kan zijn dat deze mensen al in hun eerste levensmaanden te maken kregen met virussen als verkoudheid en griep, waardoor ze een ijzersterk immuunsysteem opbouwen.

Lees ook:
Herfstachtig weer op komst