fbpx

5x gemakkelijke puzzelhacks voor in huis

puzzelaar pen

Een puzzelboekje is compact en handig, vergeleken met legpuzzels die soms wel uit duizend stukjes bestaan. Het neemt geen extra ruimte in beslag en je bent je gezinsleden niet snel tot last. Toch zijn er aantal puzzelhacks die puzzelen uit een boekje vergemakkelijken. En wel déze!

Lees ook:
Gek op puzzelen: Welk type puzzelaar ben jij?

Gemakkelijke puzzelhacks

puzzelaar pen

1. Begin met potlood

Eerst is het altijd even uitvogelen hoe een puzzel werkt. Je kunt te snel zijn met het invullen van antwoorden, gaandeweg kun je erachter komen dat deze toch niet kloppen. Door veel schrappen of krassen wordt je puzzel niet overzichtelijker. Ga dus eerst te werk met potlood óf maak kopietjes. Als je dan ergens een foutje heeft gemaakt kun je opnieuw beginnen en de echte puzzel later correct invullen.

2. Puzzelwoordenboek

Zelfs de meest ervaren puzzelaars hebben er één naast zich liggen: een puzzelwoordenboek. Van papier of digitaal. Maak dus gebruik van de hulpmiddelen die beschikbaar zijn om de puzzel goed op te lossen.

3. Leg je telefoon weg

Betrap je jezelf erop dat je snel raakt afgeleid door je telefoon en je in een mum van tijd weer met dat ding in je hand zit? Leg het apparaat dan buiten handbereik. Tussendoor teveel afleiding zorgt ervoor dat je de puzzel trager oplost en het is bovendien niet rustgevend voor je brein en lichaam.

4. Neem pauze als je vastloopt

Puzzelen moet leuk blijven, maar soms wil het gewoon niet lukken. Leg de puzzel dan gewoon even weg. Pak een andere puzzel of ga even iets anders ondernemen. Grote kans dat als je oog er later op valt, je de oplossing ineens wel ziet.

5. Puzzelkussen

Nog even je brein kraken met een puzzel is een uitstekende manier om tot rust te komen voor je gaat slapen. Voor puzzelen is zeker hersenactiviteit nodig, maar tegelijkertijd zorg het voor ontspanning omdat ons brein goed gaat op structuur en getallen; je belandt in een meditatieve staat. Toch is het niet altijd even comfortabel om te puzzelen in bed, waardoor het een minder aantrekkelijke bezigheid wordt. Gelukkig bestaan er speciale kussens om je comfort te geven wanneer je aan het puzzelen bent.

Puzzelactie!

Het Blijtijds puzzelmagazine is nu extra voordelig voor een lage actieprijs. Een los nummer is €4,95 i.p.v. €6,95 en een jaarabonnement van 6 nummers is tijdelijk te bestellen voor €24,95. Bekijk het voordeel op www.blijtijdspuzzelen.nl