fbpx

5x theatertips voor thuis

Mis jij de avondjes cultuursnuiven al? Bruisend Nederland zit tijdelijk op slot. Gelukkig zijn er teatermakers die er meteen op inspelen en het theater gewoon naar jouw thuis halen. Van musicalregistraties tot aan ‘quarantaine’-toneelstukken. Blijtijds maakte een lijstje met favorieten.

Lees ook:
5x leuke bordspellen om de tijd thuis door te komen

5 theatertips voor thuis:

‘Toen wij de tijd hadden’

Nu artiesten niet meer op kunnen treden, werken allerlei acteurs mee aan de online dramaserie ‘Toen wij de tijd hadden’, over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie. En je kunt al raden wat de filmsetting is… la Casa, oftewel: hartstikke thuis! 

Tineke Schouten

Op de redactie zijn wij helemaal verknocht aan Tineke. Op haar Youtube-kanaal kun je veel van hilarische sketches terugkijken van begin tot eind. Onze favorieten zijn ‘Koffiejuffrouw’ en ‘Belgische paaldanseres’!

Andrè van Duin

Een beetje nostalgisch misschien, maar André van Duin blijkt nog steeds de favoriete tv-held van heel veel Nederlanders. De oude rot in het vak speelt in zijn voorstelling ‘Ja hoor… daar is ie weer’ een greep uit zijn 353 typetjes. En ja, deze staat volledig online!

Peptalk

Ben jij altijd al benieuwd hoe het dagelijkse leven van Claudia de Breij eruit ziet? Zoek dan eens op de podcast ‘PepTalk’ via Spotify, waar allerlei bewonderenswaardige mensen ‘bloot gaan’ achter de microfoon. Pepijn Schoneveld snijdt interessante onderwerpen aan met zijn collega-cabaretiers, kleinkunstenaars en andere mensen die hij bewondert, dus soms ook een wetenschapper.

Paul de Leeuw

Ook Paul de Leeuw zit net als vrijwel heel Nederland gedwongen thuis vanwege het coronavirus. De presentator heeft nu zijn eigen project opgezet: TV Quaran-tine. Via zijn Instagram-pagina belt hij met bekende collega’s, leest hij voor en licht hij al wat tipjes van de sluier op over zijn nieuwste voorstelling ‘Hello, Dolly!’ die nu even on hold staat.

Lees ook:
Deze vrouwen werken online: iets voor jou?