fbpx

7 kerstclichés die we allemaal kennen

kerst cliches

De kerstboom optuigen, foute kersthits en All You Need Is Love. Het is ieder jaar weer hetzelfde liedje. Blijtijds verzamelt 7 kerstclichés waar we met z’n allen aan meedoen. En waar we nooit genoeg van krijgen!

Lees ook:
Kerstviering: zo dek je de kersttafel

De kerstclichés:

stressvrij kerst

1. Kersthits meeblèren

Zonder kerstmuziek, geen kerst. En dat heeft niks te maken met je muzieksmaak. De liedjes van Wham! en Band Aid roepen nostalgie en gezelligheid op. Zet een playlist aan tijdens de kerstvoorbereidingen en je bent in een mum van tijd klaar.

2. Kersttop scoren

Want je zou maar eens ‘underdressed’ aankomen bij het kerstdiner. Gelukkig is de uitverkoop net begonnen en wordt alles wat glanst of glittert goedgekeurd. 

3. Tv-gids in huis halen

Rondom kerst draait de tv overuren. Voor als je niks wilt missen, koop je een tv-gids. Pak je leesbril er bij, kruis je favoriete kerstfilms aan en bekijk welke programma’s eventueel moet ‘opnemen’ om het later terug te kijken op een tijdstip wanneer de hele familie compleet is.

4. All You Need Is Love op kerstavond

Vaste prik op Kerstavond: wegzwijmelen met worstenbroodjes of pasteitjes met ragout. Het blijft tranentrekkend hoe Robert een Nederlandse knul weer samenbrengt met zijn Ecuadoriaanse liefde. Aan het eind van iedere ontmoeting kijken we de kamer rond wie het droog heeft weten te houden. 

5. Gourmetten

We weten allemaal: het kan origineler. Toch blijven we er schuldig van genieten: met zijn allen aan tafel met een eigen pannetje en precies uitkiezen wat jij lekker vindt. Én een ander groot voordeel: niemand hoeft uren in de keuken te staan. Heb je deze varianten al geprobeerd?

6. Vienetta als toetje

Als je dan je buik hebt rondgegeten, verschijnt de Vienetta nog op tafel. Met stip de afsluiter van het kerstdiner. Ga jij voor een beschaafd stuk of schuif jij het ijsmes een centimeter of twee verder voor een schaamteloze kerstsnoeperij?

7. Dreaming of a white christmas

We blijven dromen over een witte kerst… Als er dit jaar dan geen sneeuwvlokken zijn gevallen, is er altijd één familielid die door de kamer roept: Hè jammer, geen witte kerst dit jaar! Als schrale troost zetten we de romantische kerstplaat van Bing Crosby maar een tikkeltje harder. 

Lees ook:
Brandgevaar met kerst