fbpx

‘A life on our planet’: een boodschap van David Attenborough

Zet je Netflix aan voor deze adembenemende en belangrijke documentaire ‘A life on our planet’ van natuurlegende David Attenborough. Een absolute aanrader! Lees hier welke alarmerende boodschap de 93-jarige bioloog voor ons heeft.

Lees ook:
7x kleine veranderingen voor een bewuster leven

A life on our planet

De natuurlijke wereld verdwijnt. Het bewijs is overal aanwezig. En David Attenborough kan het weten, want de drastische veranderingen van de afgelopen eeuw heeft hij in zijn leven met zijn eigen ogen voorbij zien komen. Voor het eerst in mensenheugenis kunnen we de stabiliteit van de natuur niet meer als vanzelfsprekend beschouwen. Als je kijkt naar de overgebleven oerwouden, de smeltende Noordpool en de steeds kleiner wordende populatie wilde dieren, wordt dat in één klap duidelijk. 

Er is hoop

Maar er is nog hoop. De natuur is veerkrachtig. Met onze hulp kunnen we de planeet en haar biodiversiteit herstellen en onze ‘fouten’ rechtzetten. Wat we de komende 10 jaar doen, bepaalt de toekomst op al het leven op aarde. Zoals David zegt: wijzijn de laatste generatie die het tij nog kan keren. Nooit is het dus belangrijker geweest om te begrijpen hoe de natuur werkt en hoe we haar kunnen helpen. De duurzame veranderingen die we moeten aanbrengen zijn in ons eigen voordeel en van de generaties die volgen. De kunst is om de levensstandaard in de hele wereld te verhogen zonder onze impact op die wereld te verhogen. Dat klinkt onmogelijk, maar is haalbaar.

Met je eigen ogen

Bekijk in de documentaire welke tips David Attenborough heeft om de wereld een stuk duurzamer te maken. Want alleen door met je eigen ogen de beelden op je in te laten werken, wordt dat stukje bewustzijn gecreëerd. Hier alvast de trailer van ‘A life on a planet’: