fbpx

Afspraak plannen; twee handige apps

afspraak inplannen

Je herkent het vast; je wilt een etentje plannen met wat vrienden en stelt een aantal data voor in de groepsapp. Een aantal mensen reageert direct maar niet iedereen en doordat sommigen ook nog wat foto’s delen en een ander onderwerp aansnijden is het overzicht voor wie wanneer kan compleet uit beeld. Met de apps Loulou of Datumprikker.nl heb je in een overzicht in beeld wie wanneer kan en wordt het plannen van een afspraak een fluitje van een cent.

Lees ook:
6 tips om nieuwe vrienden te maken als volwassene

Afspraak maken met Datumprikker.nl

In Nederland is Datumprikker.nl de meest gebruikte tool om een afspraak te plannen. Via de website of de app maak je eenvoudig een activiteit aan. Je selecteert de data die je wilt toevoegen en verstuurt de uitnodiging naar de deelnemers. Alle deelnemers geven zijn of of haar aanwezigheid aan door aan te geven of ze Aanwezig, Niet aanwezig of Misschien aanwezig zijn. Bij elke datum zie je hoeveel procent van de deelnemers kan. Handig, want je ziet in een oogopslag op welke datum de meeste mensen kunnen. Als iedereen de datumprikker heeft ingevuld en er een datum is waarop de meeste mensen kunnen, dan geef je dat aan en krijgt iedereen een bevestiging dat de afspraak is gepland. Lees in het artikel ‘Een groepsafspraak plannen‘ hoe de app precies werkt.

Afspraak plannen met LouLou

LouLou is een andere app waarmee afspraken kunnen worden gepland. Deze app is speciaal ontwikkeld voor WhatsApp en werkt op een vergelijkbare manier als Datumprikker.nl. Je maakt in de app een activiteit aan en vult de mogelijke data in. Vervolgens kun je aangeven of mensen zelf data mogen toevoegen en of er meerdere antwoorden geselecteerd mogen worden. Als je dit allemaal hebt gedaan, deel je de LouLou in jullie WhatsApp-gesprek en kan iedereen aangeven op welke datum hij of zij kan. Bij elke datum zie je vervolgens wie er op welke datum kan. In het artikel ‘Afspraken maken via LouLou‘ lees je hoe de app precies werkt.

Het verschil tussen Datumprikker.nl en Loulou

Bij zowel Datumprikker.nl als bij LouLou is het mogelijk om, nadat de beschikbaarheid is ingevuld, deze nog te wijzigen. Er zijn twee verschillen tussen de apps:

  • Bij LouLou geef je alleen aan wanneer je kunt. De opties Niet aanwezig en Misschien aanwezig zitten niet in de app.
  • Bij Datumprikker.nl zie je hoeveel mensen er zijn uitgenodigd om de datumprikker in te vullen. Handig, want dan weet je ook hoeveel mensen er nog moeten reageren. Daarbij zie je op basis van een percentage hoeveel mensen van het totaal aantal uitgenodigden kunnen per datum. Bij LouLou wordt er geen totaal aantal uitgenodigden vermeld. Op basis van het aantal mensen dat de LouLou heeft ingevuld, wordt per datum aangegeven hoeveel mensen kunnen, met onder de datum de mensen die die datum hebben ingevuld. Het is bij LouLou dus altijd belangrijk dat je goed onthoudt hoeveel mensen moeten reageren.

Lees ook
4 bestemmingen voor een weekendje weg met vriendinnen