fbpx

4 bestemmingen voor een weekendje weg met vriendinnen

strand vriendinnenweekend

Misschien kennen jullie elkaar al vanaf je schooltijd, dansten jullie met brede schoudervulling op Paradise by the dashboardlight of scheurden jullie op opgevoerde bromfietsen naar de plaatselijke soos. Die vriendschappen zijn er om te koesteren en te vieren. Dus… trek je agenda en save the date voor een fijn vriendinnenweekend. Wie weet is een van deze bestemmingen in Nederland iets voor jullie!

Lees ook:
De ideale bestemming voor een vakantie of weekendje weg ligt om de hoek

vriendinnenweekend Nederland

1. Zee van mogelijkheden op Terschelling

Echt even weg van alles, dat ben je op Waddeneiland Terschelling. Hier kun jij met je vriendinnen eindeloos genieten van de schoonheid van de natuur. Dat kan bij uitstek op de fiets of de e-bike (je kunt ze overal huren), of doe eens gek en bekijk het eiland vanaf de rug van een Fries paard. Terschelling heeft op het gebied van activiteiten veel te bieden. Van een zeehondentocht tot een huifkartocht, maar bijvoorbeeld ook culinair wadlopen en schelpen bereiden of over het strand scheuren met een 4×4 landrover. En nog veel meer.

2. Grotbiken Valkenburg

Valkenburg, je bent er vast al eens geweest. En toch mag deze stad niet ontbreken op ons lijstje. Niet in de laatste plaats omdat deze stad in het Zuid- Limburgse heuvelland zo ontzettend veelzijdig is, met onder andere tal van restaurantjes en verwarmde terrassen waar je tot in de late uurtjes kunt proosten. Daarnaast is er een luxe saunacomplex in de stad, waar je prima een dag kunt vertoeven. Liever iets sportiefs? Wat dacht je van het uitdagende ‘grotbiken’ waarbij je onder leiding van een gids een tien kilometer lang parcours aflegt in het grottenstelsel van de Valkenburgs mergelgrotten? Zo kom je nog eens ergens!

3. Historisch Delft

Kenners zijn het erover eens; deze stad ontdek je het beste met een gids die je alles kan vertellen over de smalle steegjes en de bijzondere geschiedenis die Delft rijk is. Zo is er bijvoorbeeld de rondleiding ‘Willem van Oranje’ die vooraf te boeken is bij Museum Prinsenhof Delft. Altijd al benieuwd hoe Delfts Blauw wordt gemaakt of wil je zelf een streek blauwe verf op een tegeltje zetten? Ga dan naar de Porceleyne Fles. Uitblazen op een terras doe je op de Beestenmarkt waar veel gezellige eettentjes zitten. Wil je in Delft overnachten dan zijn daar natuurlijk de welbekende hotelketens, maar nog veel leuker is slapen in een hotel met een verhaal, zoals Hotel De Vliegende Vos, het geboortehuis van Johannes Vermeer.

4. Bosche bollen & wijn in ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch barst van de gezelligheid, hippe winkels en mooie bezienswaardigheden, zoals de Sint Janskathedraal op de markt of het Museumkwartier waar volop kunst te zien is. Op de terrassen en in de restaurants proef je het bourgondische leven pas goed. Zit jij dit jaar in de organisatie van het weekendje weg? Wij vonden een kant-en-klaar vriendinnenweekend dat gecombineerd wordt met een ticket voor de Margriet Winterfair, inclusief hotelovernachting, een wijnproeverij en een calorierijke workshop: ‘Zelf Bosche bollen maken’.

Lees ook:
5x verrassende weekendjes weg naar Frankrijk