fbpx

Anti-stress: 5 gratis apps tegen stress

stress adem

Stress: we ervaren het allemaal wel eens. Deze vijf gratis apps zullen je mentale problemen niet doen verdwijnen, maar helpen je wel verlichten. Ze maken je rustiger op bepaalde momenten wanneer je het nodig hebt. Onze vijf favorieten!

Lees ook:
6 manieren om stress binnen de perken te houden

5 gratis apps tegen stress

Headspace

Als je met meditatie wilt beginnen, is Headspace een goede inleiding. De app is de meest toegankelijke manier om met meditatie in contact te komen. Je kunt met mensen over de hele wereld tegelijk mediteren en je kunt jouw favoriete meditaties opslaan, zodat de app de volgende keer beter weet wat bij jou past. Ook te vinden op de app: medititatie voor kinderen maar ook een lesje loslaten en omgaan met verdriet of eenzaamheid.

Sleep Sounds

Misschien houd je niet van meditatie, maar houd je wel van geluiden om mee in slaap te vallen of je relaxed door te voelen, download dan sleep sounds. Wat leuk is aan deze app, is dat je jouw favoriete geluiden kunt mixen. Houd je van tikkende regen, een spinnende kat en een fluisterende stem? Customize deze dan tot het geluid voor jouw nacht die komen gaat. 

Let’s Create! Pottery

Met deze app kun je ouderwets pottenbakken op je smartphone! Heerlijk ontspannend, onder het genot van wat fluitende vogels. Je start met een saldo van nul coins. Om meer munten te verdienen, zul je een behoorlijk staaltje moeten pottenbakken om in de shop meer patronen, ornamenten en penselen met kleuren verf te kunnen aanschaffen. Het resultaat kun je naar een vriend e-mailen of toevoegen aan de wereldwijde Pottery-portal.

Presently

Met ‘presently’ houd je bij waar je dankbaar voor bent. Zodat vooral de positieve dingen op je netvlies blijven staan en je nog eens kunt terugbladeren waar je gisteren en eergisteren blij van werd. Vul het elke dag in of slechts sporadisch, wanneer je er zin in hebt. Want: wees nooit geforceerd met dankbaarheid. Er niks mis met een dagje balen en even niks positiefs kunnen opnoemen. Morgen weer een dag! 

Avocation

Het volhouden van nieuwe gewoontes of het doorbreken van oude gewoontes kan stressvol zijn. Maar, je kunt het ook leuk maken. Met de Avocation app! Avocation is je personal assistent die in je broekzak past; eentje die je zal begeleiden op weg naar een betere versie van jezelf. Tik op de gewoonte-cirkel, bekijk je voortgang en: zie het avocadoplantje groeien!

Lees ook:
5 tips bij keuzestress: zo hak je de knoop door