fbpx

Een eigen B&B starten? Met deze tips ga je vliegend van start!

Veel mensen dromen ervan ooit een eigen bed and breakfast te beginnen. Angele van Seters (45) kent het: nadat ze in Frankrijk in aanraking was geweest met het fenomeen bed and breakfast, was de wens in haar geboren. Inmiddels runt ze alweer twee jaar haar eigen B&B: Aan huisje 49. Ze deelt vijf bruikbare tips voor vrouwen die deze droom ook in vervulling willen laten gaan.

Lees ook:
Klein leven: deze vrouwen wonen in een busje of tiny house

1. Je bent altijd onder de mensen

“Als je een bed and breakfast begint, moet je er rekening mee houden dat je altijd onder de mensen bent. Of je nu je dag hebt of niet: mensen verwachten een stukje aandacht van je. Zelf ben ik opgegroeid in een kapsalon, dus ik ken dat. Ook als ik even geen zin heb in mensen om mij heen, sta ik er voor mijn gasten. Maar wees je daar vooraf wel van bewust. Als dat voor jou echt een struikelblok kan zijn, is een B&B misschien niet aan jou besteed.”

2. Doe het vanuit liefde, niet om rijk te worden

“Mijn B&B loopt inmiddels hartstikke goed, ik zit nagenoeg het hele jaar door vol. Maar het eerste jaar heb ik nauwelijks geld verdiend. Ik wilde er écht iets moois van maken, wat betekent dat je eerst moet investeren. Zowel in geld als ook in tijd: het loopt niet meteen storm met een nieuwe B&B.”

B&B
Afbeelding: Ⓒ Aan huisje 49

3. Vraag jezelf af: waar word jij blij van bij een overnachting in een B&B?

“Om tot de juiste invulling van mijn bed and breakfast te komen, heb ik mezelf vaak afgevraagd waar ik zélf blij van word als ik een overnachting boek. Door daar heel bewust over na te denken, kom je tot de leukste ideeën. Nog een tip: ga eens random bij wat B&B’s in Nederland logeren. Niet om af te kijken, maar om inspiratie op te doen voor jouw eigen plekje. En het televisieprogramma Bed & breakfast geeft ook weer nieuwe inzichten!”

4. Wees uniek in plaats van een doorsnee B&B

“Wat ik merk is dat mensen steeds meer op zoek zijn naar echt unieke plekjes om hun vakantie of weekend door te brengen. Met een doorsnee adresje kom je er vaak niet meer. Potentiële gasten zijn steeds kieskeuriger en willen een beleving. Daarom is het goed om van jouw B&B iets unieks te maken.”

5. Gebruik Instagram voor je naamsbekendheid

“Eigenlijk post ik bijna elke dag wel iets op Instagram. Daarmee geef ik (potentiële) gasten een goed beeld van onze B&B. Het heeft even tijd nodig, maar door consequent actief te zijn op Instagram groeit je bereik. Dat is leuk! Wij krijgen nu dagelijks leuke reacties op onze foto’s. Zowel van potentiële gasten als van gasten die al eens bij ons hebben geslapen.”

Lees ook:
Nieuw seizoen Bed & Breakfast bij MAX