fbpx

Beslaat je bril als je een mondkapje draagt? 3 tips!

mondkapje bril

Het dragen van een mondkapje als brildrager ziet er niet alleen wat opmerkelijk uit, het is ook nog lastig om überhaupt iets te zien. Zo zorg je ervoor dat je bril niet beslaat.

Lees ook:
De paperclip maakt ons leven makkelijker met deze lifehacks

Beslaat je bril?

mondkapje bril

Tip 1: maak de glazen van je bril warm met een föhn

Waaróm beslaan je glazen eigenlijk? Het is wel handig om de logica hierachter te begrijpen. Als je mondkapje niet goed aansluit op je gezicht, kan er warme adem ontsnappen naar je koude brillenglazen. Oplossing: zorg ervoor dat je brillenglazen niet meer koud zijn. Als je geen föhn bij de hand hebt, warm je glazen dan een minuutje op in je trui of sjaal.

Tip 2: spray je bril in met anti-condens spray 

Anti-condens spray koop je bij de opticien. Je sprayt wat op je glas aan beide kanten (binnen en buiten) en vervolgens ga je er overheen met een katoenen doek. Maak jouw bril eerst schoon met koud water en poets de bril droog met een schone doek. Je brillenglazen voelen na gebruik van de anti-condens spray heel glad aan en zullen niet meer beslaan. Ook worden je brillenglazen beschermd tegen water en vuil.

Tip 3: sluit je mondkapje af met een tissue

Vouw een tissue op tot een lange reep en plaats deze aan de bovenkant van je mondkapje waar het ijzeren draadje zit. Als je je mondkapje nu opdoet, ontsnapt er geen adem meer naar je bril toe.

Ben jij een brildager? Deel je ervaringen met ons op Facebook.