fbpx

Boekentip: De onschuldigen van John Grisham

De onschuldigen

Zin om even uit de waan van de dag te stappen en je te laten meevoeren in een spannend verhaal? Lees dan onze boekentip van deze week: De onschuldigen van John Grisham.

Lees ook:
Boekentips voor de najaarsdagen

John Grisham doet het weer

Bestseller auteur John Grisham heeft met De onschuldigen weer een fantastische thriller aan zijn repertoire toegevoegd.

Het verhaal gaat over een zwarte man die ruim twintig jaar geleden werd gearresteerd en veroordeeld voor een moord waarvan geen getuigen zijn. Hij besluit twintig jaar na dato hulp te vragen aan Cullen Post, een advocaat en priester die zich inzet voor onterecht veroordeelden waarvoor niemand zich wil inzetten. Post neemt de zaak aan en haalt zich problemen op de hals. De daadwerkelijke moordenaars willen koste wat kost voorkomen dat de zwarte man vrijkomt en deinzen nergens voor terug…

Dit vindt onze redactie

Redacteur Anne las het boek

“John Grisham is de auteur bij uitstek als het gaat om onderwerpen als recht en gerechtigheid. Wie van verhalen houdt met een juridische achtergrond vindt dit een goed boek. 

Het recht van de onschuldigen

De titel van het boek zegt eigenlijk genoeg: het is de zoektocht voor onschuldigen en het verhaal neemt je mee in al het onrecht en andere facetten die daarbij komen kijken. Grisham geeft levendig het leven in en rondom de gevangenissen in Amerika weer. 

Het verhaal pakte mij al snel. De onschuldigen is een heerlijk boek om mee op de bank te liggen. Wat mij betreft een absolute aanrader.”

John Grisham

Lees ook:
Tien boeken die je gelezen moét hebben en nooit las