fbpx

Boekentip: Huis vol leugens van Nicci French

huis vol leugens boek

Niets zo lekker als op een koude dag lekker de bank op kruipen met een spannend boek. Blijtijds tipt: Een huis vol leugens, van Nicci French.

Lees ook:
Boekentips voor najaarsdagen

Nicci French is terug

Het alom bekende schrijversduo brengt voor het eerst sinds de bekroonde Frieda Klein-serie weer een thriller uit. Dit keer gaat het verhaal over de vijfenveertigjarige Neve, die een ogenschijnlijk gelukkig leven leidt. Ze heeft een man, drie kinderen en.. een minnaar. Op een dag treft zij haar minnaar dood in zijn appartement aan. En daar maakt ze in alle paniek een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon. Angstvallig probeert ze haar affaire te verbergen maar nu heeft ze geen keus meer: ze moet blijven liegen. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…

Dit vindt onze redactie

Redacteur Anne las het boek

“Ik sloeg het boek open met de Frieda Klein-serie in mijn achterhoofd maar ontdekte al snel dat het niet met elkaar te vergelijken is. Wie bekend is met de stijl van de auteurs van vóór de Frieda Klein-serie zal dit boek daar meer in herkennen.

french huis vol leugens

Bizarre wending

Meteen aan het begin van het verhaal dacht ik ‘wát een wending is dit.’ Neve haar vreemdgaan, gekoppeld aan een moord, en dat verborgen houden omdat je gezin anders ontwricht raakt.. Dat idee staat ver van mij af. Wat bezielt Neve om deze keuze te maken? En hoe ver staat zo’n keuze van mezelf af?

Wat doet het met mij?

Dat was voor mij het moment om even een kopje thee te zetten en hier over na te denken. Want een dergelijk besluit zet uiteraard alles op zijn kop.

Een huis vol leugens biedt veel leesplezier voor de ouderwetse Nicci French liefhebber.”

Lees ook:
Tien boeken die je gelezen móet hebben en nooit las