fbpx

Boekentip: Lichter dan ik – Dido Michielsen

Lichter dan ik

De roman ‘Lichter dan ik’ van Dido Michielsen beschrijft het aangrijpende levensverhaal van een Javaanse vrouw die haar leven vorm probeert te geven in de snel veranderende kolonie Nederlands-Indië.

Lees ook:
Boekentips voor de najaarsdagen

Java, 1850. In de kraton, het vorstenverblijf in Djokja, groeit Isah op. Ondanks dat de levensloop van Isah vast lijkt te staan, weet ze te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier waar Isah twee dochters mee krijgt. Als hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien.

Dit vindt onze redactie

Redacteur Anne las het boek

“Wat een prachtig boek over de ontwikkelingen in Nederlands-Indië. Hoewel ik er al een en ander over wist, was dit boek een openbaring.

Lichter dan ik geeft een kijkje in het leven van een njai. Je leest wat een vrouw meemaakt als ze zich uit liefde aan een Nederlander geeft. En wat zijn de gevolgen als ze zwanger wordt?

Je krijgt niet alleen een kijkje in het leven van een unieke vrouw, maar ook in de ontwikkeling van culturen. Een reis door het leven. en dat alles ook nog eens prachtig beschreven. Kortom; een pareltje.”

Lichter dan ik roman

Lees ook:
Tien boeken die je gelezen moét hebben en nooit las