fbpx

Boerenprotest: Boeren en bouwers protesteren in heel Nederland

protest boeren hilversum

De boeren voeren vandaag opnieuw actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Anders dan tijdens de protestdagen in oktober staan de agrariërs niet alleen. De bouw- en transportsector en grensboeren uit Duitsland en België sluiten aan bij het protest. 

Lees ook:
Let op je snelheid: voortaan rijd je maximaal 100 km/u

Boeren en bouwers opnieuw de straat op

protest boeren

Punt gemaakt?

De realiteit is dat de betreffende sectoren telkens nieuwe regels over hen heen krijgen: strengere mestnormen, nieuwe dierwelzijnseisen, fosfaatrefels en nu een stikstofcrisis. Dit is de reden dat de boeren opnieuw terugkeren naar de straat. Met vlaggen, harde muziek, toeters en grove protestborden proberen ze hun punt te maken.

Keerpunt

Het cruë is dat de media nu alle aandacht richt op onhandige uitspraken en de directe schade die het protest veroorzaakt. Ook de sympathie van het publiek gaat verloren. Logisch, als het hele Nederlandse verkeer klemgezet wordt door een stel los gegroepeerde boeren. Als je alle protestborden op een rijtje zet, ga je je ook afvragen welk punt ze willen maken. 

boeren protest

De kern

Dit alles leidt natuurlijk ongelooflijk af van de kern, over waaróm de boeren protesteren. Daar zit nog steeds de zorg. Wanneer zal er een oplossing komen voor deze stikstofstrijd?

Lees ook:
7 dingen waar we met zijn allen over klagen