fbpx

7 dingen waar we met z’n allen over klagen

klagen hond

Nederlanders zijn kampioen in klagen. Hoewel we over het algemeen als het meest gelukkige volk door de test komen, zeiken we alles af. Klagen zit in onze aard én: het schept een band.

Lees ook:
Dit zijn de 19 grappigste en gekste vakantieklachten ooit

Hier klagen we met z’n allen maar al te graag over

klagen man

1. “Wat een weertje, hè”

Geen verrassing: we klagen het meest over het weer. Hoe kan het ook anders als je de ene week met een hempje de deur uit kan, en je de andere week de winterjas weer tevoorschijn moet halen. Het wisselvallige Nederlandse weer is een makkelijk gespreksonderwerp: iedereen vindt er wat van.

2. “Alles is te duur” 

Gratis is ons lievelingswoord en als een soort kortingjagers slaan we toe tijdens de uitverkoop. Gierig? Welnee, we zijn gewoon zuinig. “Geld is er niet om te laten rollen maar om te sparen”, vinden Nederlanders. Zou het iets te maken hebben met onze sterke handelsgeest van vroeger? 

3. “Wat een drukte!”

“15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde.” Wie kent de feel good-hit van Fluitsma & Van Tijn niet? Inmiddels telt Nederland alweer meer dan 17 miljoen mensen. Kun je nagaan. Daar komt nog eens bij dat wij Nederlanders er massaal op uittrekken zodra er ook maar iets te doen is. Denk aan de uitpuilende terrassen in de zomer of het ontregelde OV tijdens Koningsdag. 

4. “De trein heeft vertraging”

De trein stinkt, komt nooit op tijd en de medepassagiers zijn asociaal. Kan het ook ooit positief? Oké, die typische blik die je krijgt als je aan iemand vraagt of je op de plek van zijn tas mag zitten, spreekt soms boekdelen. Maar bekijk het van de positieve kant; je staat nooit in de file! 

klagen file

5. “Geef richting aan. Idioot”

Over file gesproken… Achter het stuur wordt het meest gevloekt. Gelukkig kan niemand je horen binnen de wanden van je bolide en kun je ongegeneerd losgaan als er iemand weer geen richting aangeeft of verkeerd invoegt op de snelweg.

6. “Niks mag meer tegenwoordig”

Protesteren is in. Over alle zaken wordt tegenwoordig de mond opengetrokken of de straat op gegaan. Het lijkt alsof we van ieder akkefietje een probleem maken. Maar, protest is geen slecht teken. Nederland is een tolerant land, waarin we overal iets van mogen vinden en dus veel klagen. Eigenlijk tekent het juist onze vrijheid.

7. “We hoeven niet alles te weten”

We delen van alles en nog wat op social media. Bijna heel ons leven staat online. Superleuk als we kunnen meegenieten van jouw dagje dierentuin met je kleinkind. Maar, kijk uit met teveel persoonlijke informatie. Sommige zaken zijn gewoon beter om privé te houden.

Lees ook:
Dit zijn de 19 grappigste en gekste vakantieklachten ooit