fbpx

De drie beste tips tegen schurende bovenbenen en borstzweet

zweet bovenbenen

Heerlijk, zomer! We genieten met volle teugen van alles wat dit seizoen met zich meebrengt! Behalve dan die schurende bovenbenen en zichtbare zweetplekken onder je borsten. Zo voorkom je deze zomerse ongemakken.

Lees ook:
5x (z)weetjes over zweet

Schurende bovenbenen en borstzweet

Het is niet gek om te zweten. Het is ook doodnormaal dat je benen schuren. Deze ongemakken hoor bij de zomer. We verzamelden drie tips die het beste werken tegen het vervelende gezweet en geschuur.

Het onderwonder

De bestwerkende oplossing voor het gezweet en geschuur is volgens ons toch echt het naadloze fietsbroekje van net boven je knie tot onder je borst dat je over je lingerie draagt. In de volksmond ook wel een ‘onderwonder’. Bij het dragen ervan zul je meteen begrijpen waarom de shapewear deze bijnaam krijgt. Bezwete huid op huid geeft irritaties en hiermee wordt dit probleem prima verholpen.

Inlegkruisjes op je T-shirt

Maar dan niet in je ondergoed maar aan de binnenkant van je shirt. De inlegkruisjes vangen het zweet op dat ontstaat in de plooien onder je borsten. Kies voor niet te dik en groot zodat ze je ze mooi en onzichtbaar op je kleding kunt bevestigen. Helaas niet voor álle kledingstukken geschikt dus test even voordat je de deur uitgaat.

Odorex deo

Odorex staat bekend om het merk dat je zweetproductie voor een langere tijd zou doen verdwijnen. Perfect op hete dagen waarop je veel moet lopen. Deze deodorant met 0% parfum is niet vettig, niet plakkerig én zou zelfs tot aan het eind van de avond werken. 

Heb jij een andere tip tegen zomerse ongemakken? Deel deze dan met ons op Facebook.