fbpx

Dit zijn de modetrends van de herfst in 2020

modetrends najaar 2020

Jurkjes en slippers gaan de kast in, maar wat halen we eruit om te dragen? Dit zijn de modetrends van de herfst en winter van 2020.

Lees ook:
Dit zijn de foodtrends van 2020

De modetrends van de herfst 2020

modetrends najaar 2020

Bloemen en ruiten

Hoera, de ruit is terug van weggeweest! Deze klassieker is weer volop te zien in het modebeeld van dit najaar. ‘Neo-bourgeois’, noemen fashionista’s deze trend. Dat houdt in: veel tweed, ruiten en sjaaltjes. De bloemenprints zijn een blijvertje, al zie je ze deze herfst wel in donkerder tinten in plaats van vrolijke kleuren.

Aardetinten en warme kleuren

Deze herfst maken terracotta-achtige tinten hun comeback. Zo’n beetje alles wat tussen bruin, oranje en rood in zit, zal je in de etalageruiten zien verschijnen Verder is dé kleur van dit jaar, ‘klassiek blauw’, nog volop aanwezig, net als beige en camel. Niet-felle kleuren zoals okergeel, warm paars en ultramarijn groen horen ook bij de modetrends van deze herfst.

Grote sjaals en capes

Wordt het wat frisser, dan kun je je deze herfst in heerlijk lange sjaals hullen. Ook de cape is in allerlei vormen te koop: ingesnoerd of juist heel groot, als anorak en met mouwtjes. Loop je buiten liever rond in een echte jas? Dan kun je terugvallen op deze alltime favorieten: de trenchcoats en de mantel.

Voor de fashionfreaks: franjes, pofmouwen en latex (!)

Wie graag meedoet met de wat opvallender modetrends, kan zich de herfst en winter van 2020 hullen in latex pakjes. Echt waar. Wil je het wat minder extreem, draag dan een latex legging met een oversized trui. Lekker warm! Ook te zien deze herfst: franjes (in allerlei soorten en maten) en pofmouwen (lekker groot en laag hangend).

Hoge laarzen en cowboykleding

Yiii-haaa, je cowboylaarzen mogen ook weer uit de kast! Ook cowboyhoeden, suède stoffen en – daar zijn ze weer – franjes komen terug in het modebeeld. Net als trouwens de hoge laarzen. Niet als in hoog tot aan de knie, maar bijna tot aan je liezen. Combineer ze met een jurkje, shorts of een skinny jeans. Warme benen gegarandeerd!

Hoe ziet dat eruit op de catwalk? Nou, zo dus!

Lees ook:
Dit zijn de foodtrends van 2020