fbpx

Dit zijn de foodtrends van 2020

foodtrends

Zijn we net gewend aan het ‘flexitariën’ en eten we massaal minder koolhydraten, komt de volgende voedseltrend al om de hoek zeilen. Dit zijn volgens Het Voedingscentrum de foodtrends van 2020. Zijn ze herkenbaar voor jou?

Lees ook:
5 handige tips om te minderen met vlees

1. De grootste onder de foodtrends: gezonder dankzij techniek

Techniek staat voor alles. Dat blijkt wel nu trendwatchers hebben gesignaleerd dat er steeds meer technische hulpmiddelen worden gelanceerd waarmee gezond eten makkelijker wordt. Een voorbeeld daarvan is de app ‘Mijn eetmeter’ van het Voedingscentrum. Hiermee kun je de barcode van een voedingsproduct scannen. De app zegt je vervolgens o.a. hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt.

2. Het aanbod verandert

In supermarkten en restaurants is het aanbod al stukken gezonder ten opzichte van een aantal jaren geleden. In school- en werkkantines, wegrestaurants en bij fastfoodketens is het aanbod vaak nog ongezond. De overheid wil dit aanpakken door middel van een suikertaks en het terugdringen van fastfoodketens. Ook leveranciers van snackautomaten komen vaker met gezondere opties.

3. Lekker thuis én lekker vers

Volgens het Voedingscentrum eten Nederlanders steeds vaker lekker thuis aan tafel en maken ze hiervoor graag een gezonde maaltijd. Omdat gemak en tijdgebrek nog altijd prominent zijn winnen verspaketten nog meer aan terrein.

Foodtrends

4. Meer lokaal en uit het seizoen

We hebben allemaal meer aandacht voor het milieu. Volgens trendwatchers zorgt dat ervoor dat we meer willen weten over ons eten, zoals waar het vandaan komt en wat er in zit. De trend van vegetarisch eten wordt voortgezet, net als meer lokale producten. Leuk detail: waar in de koolhydraat-arme hype de aardappel werd gebannen, gaan we hem in 2020 meer terugzien. Dit keer als basis voor veganistische kazen en ei-vervangers.

5. Meer aandacht voor verspilling

Er komen dit jaar kleinere porties in de supermarkt, zoals mini-groente. Daarnaast speelt ook techniek hier een grote rol: er zijn apps om verspilling tegen te gaan en te meten.

Lees ook:
7 vergeten groenten die echt lekker zijn