fbpx

Dit zijn de reacties op het dragen van een mondkapje

mondkapjesplicht

We kunnen tegenwoordig niet meer van huis zonder een mondkapje op zak. Het is immers het dringende advies van de overheid om ze in openbare ruimtes op te zetten. Nederland zou Nederland niet zijn als er duizend en één meningen over worden gevormd. Dit zijn jullie reacties.

Lees ook:
Tutorial: zo maak je zelf een mondkapje

“Baat het niet dan schaadt het niet”

“Alle kleine beetjes helpen. Blij dat ik eindelijk meer mensen met een mondkapje op zie. Werd wel eens tijd.”

“Maak er alsjeblieft een plicht van!”

“Druppels en andere stoffen worden voor meer dan 95% tegengehouden en we blijven ons op deze manier ook bewust van dat er een gevaarlijk virus heerst. Als we nu even streng handelen, zijn we nou snel mogelijk van het virus af”

“Pro mondkapjes. Maar dan wel correct”

“Alleen als de mondkapjes op de juiste manier gedragen worden, hebben de dingen nut. Dus niet onder de neus of wit buiten en blauw binnen. Zorg dat de metalen strip aan de bovenkant zit en knijp ‘m strak op je neus. Gooi het masker na dragen weg en doe niet aan hergebruiken. “Wanneer krijgen we nu eens een demonstratie van het RIVM op tv?”

“Jong doet het, oud heeft schijt”

Wat ook een aantal van jullie opviel is dat je veel jongeren in de supermarkt netjes met een mondkapje op ziet en dat ouderen zonder lopen. “Het is toch allemaal begonnen om de kwetsbaren te beschermen?”

“Aan me nooit niet”

“Wat is er vreselijker dan de mimiek en glimlach van mensen niet kunnen zien? Ik weet niet wat ik erger vind: ziek worden of de glimlach en gezichtsuitdrukking van mensen niet meer kunnen zien. Ik wil absoluut niet dat niet gezien wordt als ‘normaal’. En het is bovendien bloed-irritant voor brildragers.”