fbpx

Doe iets voor een ander, ga voor dubbel geluk

boodschap voor een ander

Wat is er leuker dan een ander zien genieten of opbloeien. Dan te weten dat jij een bijdrage kunt leveren aan iemand geluk? En wist je dat je helemaal geen superheld hoeft te zijn om een ander gelukkig te maken? Want geluk zit ‘m vaak in kleine dingen. Voor jou én die ander.

Lees ook:
Doe elke dag iets aardigs

Onderzoek wijst uit: iets doen voor een ander maakt gelukkig

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die iets doen voor een ander vaak zelf ook gelukkiger zijn. Waarschijnlijk is dat niet je uitgangspunt wanneer je besluit om een praatje te maken met je eenzame achterbuurman. Als je er zo over nadenkt klopt het echter vaak wel. Iets kleins doen voor iemand anders vervult jezelf vaak met een tevreden en dankbaar gevoel. Reden genoeg om het wat vaker te doen!

Inspiratie: 6 dingen die je voor een ander kunt doen

Zo’n gebaar hoeft helemaal niet groot te zijn of (veel) geld te kosten. Je hoeft die ander niet eens te kennen! Hier een paar tips in de categorie ‘kleine moeite, groot gebaar’. Kies er wat uit en verdubbel het geluk!

1. Stuur een kaartje

In de tijd van digitale media worden er steeds minder kaarten verstuurd. Een verjaardagsfelicitatie gaat via Facebook, beterschap wensen we via WhatsApp. Weet jij nog hoe fijn het voelt als er een kaartje in je brievenbus ligt, zomaar of met een reden? Dat kleine geluk kun je een ander ook snel geven.

2. Bak iets en deel het uit

Houd je van bakken en heb je nog een recept van bijvoorbeeld een lekker bananenbrood liggen? Probeer het eens uit en neem de volgende dag een stuk mee naar je werk. Een zoete verrassing voor je collega!

deel met een ander

3. Ruim je boeken op (en geef ze weg)

De meeste boeken belanden na één keer lezen op de stapel, in de kast of ergens anders in een hoekje van het huis. Maar zijn verhalen niet om te delen? Zoek dan eens je boeken uit en zet de boeken die je niet wilt bewaren in een kratje voor je deur zodat voorbijgangers ze mee kunnen nemen.

4. Breng een boodschap mee

Soms is boodschappen doen een hele opgave. Je kunt een ander heel makkelijk helpen door zo nu en dan een boodschap mee te nemen. Een oudere buurman bijvoorbeeld, of iemand die met een griepje plat ligt.

5. Zeg het

Of schrijf het op. Plak eens een geeltje in de lift waarop je iemand een fijne dag wenst of krabbel het in een hoekje van de krant die je in de trein laat liggen. Ooit ben jij ‘die ander’ die het leest en wij zeggen je: glimlach gegarandeerd.

6. Geen een compliment

“Je straalt vandaag”, “wat zit je haar mooi” of gewoon een “ik vind het fijn dat je er bent”. Hoe vaak zeg jij ze – welgemeend – tegen een ander? Complimenten zijn zo ongeveer de meest eenvoudige manier om waardering te tonen voor een ander.

Lees ook:
Complimenten: zo geef én ontvang je ze