fbpx

Een kat in huis nemen? Dan moet je hieraan denken!

Ben jij dol op katten en verlang jij al een lange tijd naar zo’n zachtharig beestje bij jou thuis? Het heerlijke gespin als ze lekker bij je op schoot liggen. Met hun stressvrije, onafhankelijke en nieuwsgierige karakter kunnen we nog veel van ze leren. Ben je er zeker van dat je een kat in huis wilt nemen? Denk nog even hieraan!

Lees ook:
5x deze kamerplanten zijn giftig voor je huisdier

kat huis

Een kat in huis

De voorpret kan beginnen! Ga je op zoek naar een kittennestje of ben je van plan om een oudere kat uit het asiel een nieuw thuis te bieden? En is je huis al kat-proof? Het is wel belangrijk om te onthouden dat de zorg die je straks draagt over het beestje beslist geen kattenpis is. Wij helpen je met deze tips.

Maak je huis kat-proof

Een actieve kat klimt overal op, kruipt overal onder en verstopt zich overal tussen. Zorg dus dat alle schoonmaakmiddelen, medicijnen en scherpe voorwerpen achter slot en grendel staan. Let ook op voor kiepramen of vensters op zolder die voorheen standaard open stonden. Controleer ook je kamerplanten: sommigen zijn namelijk giftig voor je harige vriend.

Kitten? Zorg voor de juiste omgeving en voeding

Als je een jong kitten in huis haalt, is het een goed idee om een kattenbak in de woonkamer te zetten. Jonge kittens zijn soms zo druk aan het spelen dat ze te laat op het idee komen om naar de bak te gaan. Geef je kitten de eerste weken hetzelfde eten en dezelfde kattenbakvulling als bij de fokker, zo maak je de overgang gemakkelijker.

Pas je schoonmaakschema aan

Een schoonmaakschema zorgt er niet alleen voor dat er geen vieze geurtjes in je huis gaan hangen, maar ook dat jouw kat zijn behoeftes blijft doen in de kattenbak. Katten hebben namelijk een hekel aan vieze kattenbakken en zullen de kattenbak zelfs gaan vermijden wanneer hij te smerig is. Schep dagelijks de ontlasting en urine uit de bak em ververs het hele grint minimaal 1 keer per week. En zuig na deze klus ook meteen met de stofzuiger door het huis heen… Haren overal! Jij wilde een kat toch?

Verzeker je kat

Of je nu een kitten, een volwassen of een oudere kat hebt, je geeft alle zorg die nodig is. Af en toe een bezoek bij de dierenarts hoort daar natuurlijk ook bij. De schrik van iedere kattenbezitter is dat je kat ziek wordt en een kostbare behandeling nodig heeft. Je kat verzekeren is dan zinvol. 

Lees ook:
Een puppy in huis nemen? Dan moet je hieraan denken