fbpx

Een lash lift voor natuurlijk gekrulde wimpers

lash lift
Afbeelding: Ⓒ Iris Kerkman - Glamour beauty & hair by Iris

Droom jij van een open blik met lange, gekrulde wimpers? Of dat je geen mascara meer hoeft te gebruiken en ’s avonds je ogen niet hoeft schoon te maken? Dan is een lash lift misschien wat voor jou. Wij spraken met Silvia van Wezel, schoonheidsspecialiste en expert op het gebied van de lash lift.

Lees ook:
5 make-up-tips voor onze leeftijd

gekrulde-wimpers

Een lash lift voor een open blik

De lash lift, ook wel een wimperlift in het Nederlands, is één van de nieuwste ontwikkelingen in de wimperbranche (ja, die bestaat dus echt). “Het is niet alleen een trend onder jonge meiden, ook de wat oudere dames zijn overtuigd,” aldus Silvia. Ze vergelijkt het met een permanent in je haar. “Door de mooie krul die je in je wimpers krijgt, hoef je geen krultang meer te gebruiken. Veel dames laten ook hun mascara achterwege. De wimpers gaan omhoog staan waardoor je een meer open blik krijgt.”

Zo werkt een lash lift

Het laten liften van je wimpers is eenvoudig en pijnloos, mits je het door een gecertificeerd schoonheidsspecialiste laat doen. Silvia: “Ik gebruik een siliconen pad waar ik de wimpers tegenaan plak. Dit houdt de wimper omhoog. Vervolgens smeer ik twee vloeistoffen op de aanzet van de wimpers, die ik 8 á 9 minuten laat intrekken. Dan zit de krul er in.”

Zonder zorgen

Na de behandeling moet je zorgen dat de wimpers 24 uur droog blijven. “Dan kan de vloeistof echt in de wimpers trekken.” Daarna kun je alles met je wimpers doen: douchen, zwemmen, mascara op doen en reinigen. “Vrouwen die lichte wimpers van zichzelf hebben verven ze vaak zwart. Dan ben je echt klaar en hoef je een week of zes niks aan je wimpers te doen.” Na zes tot acht weken (afhankelijk van jouw wimpercyclus) is de lash lift uitgewerkt.

De risico’s van een lash lift

Er zijn praktisch geen risico’s verbonden aan een lash lift, mits hij goed wordt uitgevoerd. De stoffen die worden gebruikt zijn weliswaar niet natuurlijk maar mocht er per ongeluk een druppel in je oog komen is dat niet schadelijk. Het prikt hooguit een beetje. De kosten van een behandeling zijn gemiddeld 45 euro en je kunt de behandeling probleemloos blijven herhalen.

Lees ook:
5 make-up-tips voor onze leeftijd

Bekijk in dit filmpje hoe het toepassen van een lash lift werkt

Video: Ⓒ Manon Tilstra

Lees ook:
Make-up voor jouw huid: 5 make-uptips voor onze leeftijd