fbpx

Make-up voor jouw huid: 5 make-uptips voor onze leeftijd

make-up tips kwasten

Heb jij ook al jaren dezelfde make-up? Vaak volgen we een bepaalde routine en gebruiken we producten al tien, vijftien, of – zeg maar eerlijk – twintig jaar. Die ene kleur lipstick waar we bij zweren, die oogschaduw of mascara waar we maar geen genoeg van krijgen en waarvan we steeds dezelfde kopen. Het is tijd voor een eigentijdse update, eentje die bij onze leeftijd past! Hierbij 5 handige make-uptips.

Lees ook:
Grijs haar opleuken: dat doe je zo

Make-uptips voor onze leeftijd

make-up

1. Glimmers maken oud

Glimmers zullen tijdens de feestdagen weer helemaal in zijn, maar… laat ze liever links liggen als het om je oogschaduw gaat. Met lichte, glanzende kleuren benadruk je juist de fijne lijntjes en rimpeltjes. Poederachtige oog make-up gaat ook nog eens extra in je plooien zitten. Kies liever voor make-up op crèmebasis,  in mattere kleuren.

2. Make-up een tikkie minder donker

Waarschijnlijk koop je al eeuwen zwarte mascara. Als je ouder wordt, mogen kleuren echt wat minder hard. Probeer het eens met bruintinten. Je zult zien dat dat veel mooier staat. Dit geldt ook voor het oog- en wenkbrauwpotlood. Zorg ervoor dat je vooral de bovenkant van het oog, het ooglid, accentueert. Met te veel oogpotlood aan de onderkant maak je het oog optisch kleiner en is er een kans dat je juist meer vermoeid lijkt, zeker als de donkere kleur wat ‘uitloopt’.

3. Wees zuinig op je wenkbrauwen

Wenkbrauwen worden naarmate je ouder wordt dunner en vaak ‘rommeliger’.  Vakkundig laten epileren en goed bijhouden is een must. Trek vooral niet te veel haren eruit, wees er zuinig op. Wil je ze laten verven, dan is het ook nu weer beter om geen zwart te gebruiken, maar een bruintint.

make-up spullen

4. Geen droprand!

Met het verstrijken van de jaren worden je lippen, vanwege een verminderde collageenproductie, dunner. Om je lippen verschijnen rimpels. Een lipliner kan helpen om de randen van je lippen scherper te maken. Bovendien loopt je lipstick minder snel uit. Overdrijf het niet; er is niets zo lelijk als een heel opvallende lijn.

Hoe dan wel? Kies bij voorkeur voor een warme neutrale lipliner en zorg ervoor dat de lijn samenvalt met de natuurlijke grens van je lippen. Een beetje gloss laat je lippen voller lijken dan een hele donkere kleur. Een donkere lipliner met een lichte inkleuring – de zogenaamde droprand – kan echt niet meer.

5. Make-up matchen met grijs

In een eerder artikel over mooi grijs gaven we al tips over hoe je van een bruin of donkerblond in stapjes naar klassiek grijs kunt gaan. Misschien ben je onlangs van haarkleur veranderd en ben je nu grijs of blonder dan een paar maanden geleden? Matcht jouw make-up dan nog wel met je haarkleur? Experimenteer met heldere kleuren, die staan mooi bij grijs.

P.S. Hydrateren is het toverwoord als het om een rijpere huid gaat. Een goede dagcrème met UV-filter (óók in de winter!) is een echte aanrader.

Lees ook:
Mooi grijs zijn… en blijven. Dat kan!