fbpx

Gezichtsmasker: zo makkelijk maak je dat zelf

masker 1

Een masker voor je gezicht is op z’n tijd goed voor je huid. Wil je even lekker ontspannen, maar is de tube in de badkamer leeg? Geen nood, met deze ingrediënten uit de keuken maak je makkelijk zelf zo’n gezichtsmasker.

Lees ook:
Gezwollen ogen? 5 tips

Reinigend: honing-yoghurtmasker

Heb je een wat onrustige huid of is je gezicht gewoon aan een reinigingsbeurt toe? Yoghurt en honing zijn prima ingrediënten om een maskertje te maken dat je huid schoonmaakt. Yoghurt heeft een reinigende, kalmerende werking en helpt puistjes en mee-eters te verminderen. Honing is een natuurlijk antibioticum dat ook geschikt is om een wondje te genezen. Aan dit simpele masker houd je een perzikzacht huidje over.
– Meng een theelepel yoghurt met een theelepel honing. Heb je een wat vettere huid, dan kun je hier nog een paar druppels limoensap aan toevoegen.
– Smeer het mengsel op je gezicht, waarbij je de ruimte rond je ogen en mond vrijlaat.
– Laat het masker ongeveer 10 minuten inwerken.
Het mengsel wordt niet hard. Spoel je gezicht grondig af met koud water.

masker 2

Voor de droge huid: avocadomasker

Als je huid droog en trekkerig aanvoelt, dan is avocado een ideaal ingrediënt om te gebruiken. De vrucht bevat vetzuren die je huid helpen herstellen, vitamine E die huidveroudering tegengaat en vitamine A, die celreparerende eigenschappen heeft. Zo makkelijk maak je een maskertje met avocado:
– Gebruik een lekker zachte avocado en prak het vruchtvlees fijn.
– Meng dit met twee eetlepels yoghurt, een eetlepel olijfolie en een eetlepel honing.
– Laat het mengsel 10 tot 25 minuten intrekken.
Het masker droogt een klein beetje op; spoel het daarna goed af en geniet van een zachte, gehydrateerde huid.

Verkoelend: yoghurtmasker

Voelt je huid ruw of is hij rood? Of heb je iets te lang in de zon gezeten zonder je huid goed in te smeren? Pak de yoghurt er maar weer bij. Dit masker verkoelt en verzacht je huid, zorgt voor minder roodheid en hydrateert. Ook kun je het mengsel op je rug smeren als je daar puistjes hebt.
– Gebruik drie eetlepels koude yoghurt, die je goed mengt met een eetlepel havervlokken. Mocht het mengsel wat vloeibaar zijn, voeg dan iets meer vlokken toe.
– Smeer het masker op je gezicht en eventueel nek en decolleté.
– Laat 15 minuten inwerken.
Spoel het mengsel goed af. Gebruik koud of lauw water voor extra verfrissing.

Lees ook:
Gezwollen ogen? 5 tips