fbpx

Gezwollen ogen? 5 tips

ogen gezwollen

Heb je flink gehuild, slecht geslapen of misschien al de eerste verschijnselen van hooikoorts? Met gezwollen ogen gaan we de deur liever niet uit. Met deze tips zorg je dat deze zwelling als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Lees ook:
Oogyoga tegen vermoeide ogen

5 tips tegen gezwollen ogen

gezwollen ogen

IJsklontjes

Bij gezwollen ogen is ijs je beste vriend, bij alle zwellingen nota bene. Door de plotselinge kou trekken de bloedvaten samen waardoor de zwelling snel zal afnemen. Verpak een handjevol ijsklontjes in een theedoek en houd een aangenaam tijdje tegen je ogen aan en beweeg langzaam voor een masserend effect.

Komkommerschijfjes

Komkommers zijn een klassieke remedie tegen gezwollen ogen. Ze zijn rijk aan water en antioxidanten, waardoor ze het lichaam kunnen hydrateren en zwellingen kunnen remmen, om zo de uitstraling van het gezicht te herstellen. Snijd twee schijfjes komkommer af en leg deze twintig minuten op de ogen. Diva-stijl!

Theezakjes

En dan bedoelen we dit keer niet de vermoeidheidslijntjes onder je ogen, maar de ‘echte’ theezakjes. Zet een kopje thee, het liefste groene of zwarte, en laat het zakje afkoelen. Cafeïne stimuleert het afdrijven van vocht en is ook een veelgebruikt ingrediënt in oogcrèmes. Kruidenthee bevat geen cafeïne maar helpt wel weer bij het verzachten van roodheid. Knijp het theezakje eerst uit voor je het op je ogen legt.

Oogmasker

Het oogmasker blijft een klassieker én is herbruikbaar. De verkoelende gelkorrels in een masker geven de huid rondom de ogen nieuwe energie. Er zijn verschillende varianten: het oogmasker dat je in de vriezer bewaart, een rechthoekige zakje gevuld met lavendel en vlaszaad of een jademasker die je kunt halen bij de Toko.

Oogmassage

Wie geen tijd heeft om met groenten of andere koelelementen aan de haal te gaan, past een snelle massage toe. Met een kloppende beweging ga je met je middelvingers onder de ogen door, van de binnenooghoek naar de buitenkant. Zo stimuleer je het lymfesysteem, zodat vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Voor de bovenkant van het oog druk je met de toppen van je ringvingers stevig onder je wenkbrauw, ook weer van binnen naar buiten toe. Herhaal de massages drie keer.

Lees ook:
Dit vertellen je ogen over jou