fbpx

Grijs haar opleuken: dat doe je zo

grijs haar

Grijs haar? Je ontkomt er niet aan. Vroeger zouden we er alles aan om het te verdoezelen, maar tegenwoordig is grijs haar dé trend. Doe er je voordeel mee!

Lees ook:
Mooi grijs zijn… en blijven. Dat kan!

Je bent helemaal blij met je grijze lokken, maar wat past er nu allemaal wel en niet bij grijs haar? Als de juiste ‘look’ weet te creëren, heeft niemand in de gaten dat het eigenlijk gewoon komt door de pigmentcellen die met de jaren afnemen.

5 tips om grijs haar op te leuken

shampoo grijs haar

1. Verzorging

Niet alleen de kleur van je haar verandert, ook de conditie ervan. Wees zorgvuldig met de producten die je gebruikt. Grijs haar krijgt vaak een gele gloed door onder andere zonlicht en chloorwater. Kies daarom voor zilvershampoo. Deze shampoo heeft een blauw-paarse toon en vermindert de gele gloed in je haar.

2. Wenkbrauwen

Helaas, ook je wenkbrauwen doen mee aan het verouderingsproces. Ze kunnen dunner worden, maar ook juist dikker en stugger, waardoor je ze moeilijk in vorm kunt houden. Gelukkig zijn er heel veel beautyproducten op de markt die de kleur en de dikte kunnen verfraaien. Ga voor koele tinten, zoals asbruin of -blond. Wenkbrauwpoeder is ideaal voor wenkbrauwen met weinig tot geen haartjes. Voor wenkbrauwen met dunne haartjes gebruik je wenkbrauwgel. Als je gezegend bent met volle wenkbrauwen, zoek dan een adres waar je ze elke maand kunt laten kortwieken en epileren.

3. Make-up

Zorg voor een frisse glow op je gezicht. Want je grijze haarkleur kan je gezichtsteint snel grauw of flets laten lijken. Kies nu niet direct voor een overdreven parelmoerglans, maar denk aan een perzik of zachtroze blush op crèmebasis of rode lippenstift met een subtiel glansje en een oranje ondertoon.

grijs haar kleding

4. Kleding

Waar je voorheen nooit zou kiezen voor een fuchsia top of een kobaltblauw tuniek, zul je nu merken dat je gezicht bij deze fellere kleuren juist goed uit zal komen. Grijs haar is een koele tint. Pasteltinten en warme kleuren als beige of geel zijn daarbij vaak een minder goede match. Heb je wel eens een ‘ton sur ton’-look overwogen? Oftewel, kleed je eens van top tot teen in het grijs. Het oogt stijlvol, zorgt voor een eenheid in je outfit en kan voor verschillende gelegenheden worden toegepast. Oh, én je lijkt optisch langer. Is dat even mooi meegenomen!

5. Accessoires

Ben je toch meer liefhebber van zwarte of witte kledingstukken? Fleur je outfit dan op met oorbellen of een ketting. ’s Zomers is een sjaaltje in je haar de perfecte manier om je lokken uit je gezicht te houden of een vrolijke look te creëren. Kies bij accessoires voor materialen met een rijke uitstraling als zijde, linnen, riet of edelmetalen.