fbpx

Haak jij aan? 7x inspiratie voor haken

Haken

Haken is hip! En: iedereen kan het. Met een simpel en mooi ontwerp steel je al de show. Wij geven je een handje vol inspiratie: handige basisinfo, leuke patronen en bijzondere haakplekken.

Lees ook:
Breien zonder naalden

Haaktips voor beginners én gevorderden

1. Eerste haaksteken

Sta je aan het begin van je haakcarrière, dan is het niet verkeerd om eerst wat kennis op te doen. Met het Basisboek haken leer je steek voor steek haken. Van de opzetlus, lossen, vasten tot stokjes: alles wordt stapsgewijs in tekst en beeld uitgelegd. En je net geleerde steken kun je meteen toepassen in leuke projecten. 

2. Haak een handige tas

Sta je zonder tasje aan de kassa? Dan ontkom je er niet aan dat je er eentje moet kopen. Slecht voor het milieu en zonde van je geld. Veel handiger en leuker is het om je boodschappen in een zelfgehaakte tas mee naar huis te nemen. In onderstaande video leer je stapsgewijs hoe je een zomerse tas haakt. Beginners: maak je geen zorgen, het is een simpel ontwerp.

Video: Ⓒ YouTUbe

3. Vaar mee met de handwerkcruise

Zoek je een vriendinnenuitje? Vaar samen mee met de handwerkcruise in de omgeving van Giethoorn. Aan boord kunnen jullie onder andere leren borduren, breien, vilten of haken. Je mag deelnemen aan twee workshops en voor een heerlijke lunch wordt gezorgd. Tussen het handwerken door genieten jullie ook nog eens van het prachtige uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden.

4. De leukste haakpatronen

Wat ga je maken? Iets voor de kleinkinderen, een verjaardagscadeautje of iets leuks voor jezelf? Op Pinterest staat heel veel inspiratie voor haken. Uit die enorme berg ideeën hebben wij alvast drie leuke voor je geselecteerd: verrassend zachte cactussen, een warme plaid voor op de bank of handige manden. Succes!

Gehaakte knuffels

5. Organiseer je haakspullen

Alle hakers weten: je begint met een naald en een bolletje wol, maar binnen no-time heb je een berg haakspullen verzameld. Restantjes wol, meerdere naalden, projecten die nog niet af zijn, huidige projecten waaraan je werkt. Om niet alles kwijt te raken, is een slimme organisatie geen overbodige luxe. Met deze handige tips van blogger CreaChick lees je hoe het niet één grote chaos wordt. 

6. Naar het haakcafé

Vind jij het leuk om samen met leeftijdsgenoten te haken? Ga dan eens op zoek naar een haakcafé bij jou in de buurt. In Hoorn kun je bijvoorbeeld naar Haakcafé De Turf en ook in Borne zit er een. Je kunt elkaar makkelijk om tips vragen als iets niet lukt en doet bovendien veel inspiratie op door het werk van anderen. Meestal betaal je een kleine bijdrage en ben je een paar uur zoet.

7. Laat je nog meer inspireren

Durf jij iets ingewikkelds te haken? Of wil je juist nog meer inspiratie opdoen? Op Instagram kun je als lid veel haakpagina’s volgen. Twee leuke voorbeelden: Little Happy Gorgeous verrast je elke keer weer met de mooiste gehaakte knuffels. Hook and Twist is een aanrader als je het liefst mutsen, sjaals en accessoires haakt.