fbpx

Kei toffe hobby: beschilderde stenen zwerven in de natuur

kei tof

Dat mensen in crisistijden creatief worden, dat kun je wel stellen. Na de teddyberen voor het raam is er nu een nieuwe rage: keien opschilderen en in de natuur wegleggen. In de hoop dat een ander ze vindt en erdoor wordt opgevrolijkt. Blijtijds interviewde Angelique met haar ‘Kei Toffe hobby’.

Lees ook:
7 ontspannende hobby’s waar je rustig van wordt

Kei Toffe hobby

zwerfkei 4
Afbeelding: Ⓒ Angelique Verstraten

Hoe kwam je bij deze kei toffe hobby?

“Aan het begin van de coronacrisis vond ik een beschilderde steen tijdens een wandeltocht. Op de steen stond in vrolijke letters Kei Tof met daarbij een Facebook-logo.  Ik begreep meteen dat het een doorverwijzing was, dus toen ik thuis was ben ik meteen naar de Facebook-pagina Kei Tof gesurfd. Vanaf dat moment begon de verslaving…” 

“Ik vind het kei tof om mensen blij te maken met zoiets simpels als dit”

Je schildert een kei op, en dan?

“Het doel van de stenen om mensen, jong en oud, te verbinden. Het is dus leuk om de steen te versieren met opgewekte kleurtjes en figuurtjes. Daarna zijn de stenen klaar om weggelegd te worden, waar je ook bent. Ik heb er een paar bij een verzorgingshuis gelegd, maar ook bij een speeltuintje, een winkelcentrum en langs een wandelroute.”

Afbeelding: Ⓒ Angelique Verstraten

En als jij de gelukkige vinder bent van zo’n kei toffe steen?

“Eigenlijk is het dan de bedoeling dat je de steen fotografeert en met de plaatsnaam op Facebook zet. Het is vervolgens aan jou: laat je de steen verder zwerven of neem je ‘m mee om ergens anders neer te leggen? Door foto’s van de stenen online te zetten, kunnen mensen de stenen volgen. Zo is er laatst eentje van Boekel (Noord-Brabant) naar Duitsland gezworven!”

Is er een Kei Toffe nieuwe rage op komst?

“Vooral in Brabant is het een echte trend aan het worden. Het was natuurlijk een perfecte bezigheid tijdens quarantaine. Ik was veel thuis, vind het dan heerlijk om creatief bezig te zijn en maakte graag wandelingen en fietstochten. Én dan toveren jouw stenen ook nog een lach op iemands gezicht. Ik teken vaak bloemen, smiley’s, hartjes, dieren, kabouters, ijsjes, veren en dromenvangers, afhankelijk van de vorm. Geen wonder dat het aanstekelijk werkt, toch?”

Afbeelding: Ⓒ Angelique Verstraten

Lees ook:
3x creatief met oud servies