fbpx

Kijktips voor het weekend: de 5 leukste films en series

popcorn kijktips

Altijd keuzestress bij het uitzoeken van een film of serie? Vanaf nu helpt Blijtijds je iedere week met de leukste kijktips van het moment! Welke uit het rijtje ga jij van het weekend kijken?

Lees ook:
Guidinc.nl: de nieuwe online keuzehulp voor films en series

Kijktips voor leuke films en series

guidinc kijktips

De Twaalf – serie op Netflix

Ben jij fan van spannende misdaadseries en raak je gecharmeerd van de Vlaamse tongval? Dan is deze nieuwkomer uit België ‘De Twaalf’ een geschikte serie voor jou. Twaalf gewone burgers worden opgeroepen als volksjury van een spraakmakende moordzaak. Ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van een dubbele moord.

Penoza: The final chapter – film op Netflix

Heb jij alle vijf de seizoenen van Penoza op de voet gevolgd? En was je getreurd toen het laatste seizoen je met een cliffhanger achterliet? Dan is daar nu het langverwachte slotstuk ‘The final chapter’: Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt. Een speelfilm van 2,5 uur die alle losse eindjes aan elkaar knoopt.

Born to be an influencer – docu op Videoland

Als jij al vindt dat je je mobiel wat vaker met rust moet laten, dan zul je ‘Born to be an influencer’ met open mond bekijken. De documentaire geeft je een intiem inkijkje in het leven van een influencer. Tegenwoordig is bijna elk kind online vindbaar, maar wat als het Instagram-account of YouTube-kanaal een succes wordt en hier geld mee te verdienen is? Blijft het bij een onschuldige hobby of wordt het stiekem werk?

Sweet Magnolias – serie op Netflix

Beentjes omhoog, popcorn paraat en zwijmelen maar! In deze tijden kunnen we natuurlijk altijd wel een zoete romcom-serie gebruiken. In ‘Sweet Magnolias’ helpen goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières in het zuidelijke stadje Serenity.

Little fires everywhere – serie op Amazon Prime Video

Als we het hebben over ‘series van het moment’, hoort het op de roman van Celeste Ng gebaseerde ‘Little fires everywhere’ beslist tot dit rijtje. In het leven van de bijna ‘picture perfect’ Richardson-familie komen heel wat discrimenerende, racistische en seksistische issues en opmerkingen voorbij. De dramaserie brengt verschillende manieren van moederschap in beeld en stelt de nog steeds voorkomende problematiek rondom raciale afkomst en privilege aan het licht, waardoor je als kijker gedwongen wordt na te denken.

Kijk voor meer kijktips op Guidinc.nl.