fbpx

Koningsdag 2021: samen het Wilhelmus zingen

koningsdag thuis

Ook dit jaar nog geen vlooienmarkten, oranjefestivals en horde mensen met vlaggetjes op hun wangen. Koningsdag 2021 zal wederom thuis vanaf de bank gevierd worden. Binnen het thema ‘saamhorigheid’ is er een alternatief programma voor jong en oud bedacht om deze feestelijke dag toch nog samen te kunnen beleven. 

Lees ook:
7 dingen die je nog niet wist van Koningin Maxima

Koningsdag 2021

Dit jaar reist de koninklijke familie af naar Eindhoven, op de High Tech Campus Eindhoven. In een feestelijke tv-studio zal de Koning Willem-Alexander met zijn gezin zijn verjaardag vieren. Ook het onthaal, dit jaar als een stoet van zelfrijdende auto’s en Eindhovense DAF’s, hoef je niet te missen; deze wordt geheel uitgezonden via een livestream van de NOS. Zorg dat je om 16.30 uur weer klaarzit met een oranjebitter, want om die tijd zal er getoast worden op de Koning.

geld verdienen Koningsdag

Samen het Wilhelmus zingen

Helemaal bij de pakken (of op de bank) neerzitten, dat gaan we dit jaar niet doen. Ook buiten de live-uitzending zal Koningsdag gevierd worden. Maak vanavond die vlaggen … maar klaar, want morgenochtend als de zon opkomt om 06:23 scherp hijsen we collectief de vlag met wimpel. Vanaf 9:30 uur klinken er door heel het land vaderlandse liederen op verschillende beiaards door het land. En dan is het om 10:00 uur tijd om met heel het land het Wilhelmus te zingen. In plaats van dit voor de buis te doen, roept het KOVB dit vanaf de voordeur, balkon of tuin te doen, zodat door heel het land het volkslied te horen is.

Aubadejournaal

Voor ouderen is er samen met de ANBO en Omroep Max ook een programma ontwikkeld. In de weken voor Koningsdag wordt er op televisie een Aubadejournaal uitgezonden waarbij markante momenten van vorige Koningsdagen en Koninginnedagen worden uitgezonden.

Post voor het Paleis

Afgelopen weken werd aan ouderen gevraagd een brief aan de koning te schrijven, met hun levenservaringen. Het idee erachter is dat ouderen in een tijd waarin saamhorigheid tussen generaties onder druk staat, hun wijsheid te delen met Nederland. Het project zal via Omroep Max gepresenteerd worden.

Fijne Koningsdag!