Tijd om te ontspannen? Luisteren is het nieuwe lezen! Waar we voorheen onze boekenkast indoken, pakken we nu onze oortjes erbij. Blijtijds verzamelde de vier beste podcasts van het moment.
4x de beste podcasts van nu
De geschiedenis van Hotel Schiller
Een eeuw geleden, midden in de tijd van het Interbellum, werd een hotel opgebouwd aan het Rembrandtplein in Amsterdam: het ‘Schiller Hotel’, destijds een bruisende ontmoetingsplek. In een achtdelig podcastdrama blikt de hotelfamilie Schiller vanuit een naoorlogs Nederland terug op een roerige tijd, te midden van alle gasten. We volgen de gebeurtenissen in het hotel vanaf het ontstaan vlak na de Eerste Wereldoorlog door de ogen van Frits Schiller, zijn vrouw actrice Corry Italiaander-Schiller, broer Hein en zuster Elsa. Zij vormen de kleine binnenwereld van een hotelfamilie die steeds overspoeld en overlopen wordt door de grote buitenwereld.
Pauline Cornelissen podcasts
Theatermaker en schrijver Paulien Cornelisse is een waar podcast-luisterfan. De podcasts die Pauline luistert, geven verdieping bij de gebeurtenissen in de wereld. Ze vindt het veel leuker dan televisie, omdat je tegelijk ook iets anders kunt doen. In haar eigen Pauline Cornelissen podcasts leest ze haar boeken ‘Taal voor de leuk’ en ‘De verwarde cavia’ voor. Zonder tekeningen, maar met extra commentaar. Nieuwe inzichten, extra gedachten, en dit alles vanuit haar eigen kelder. Als je haar boeken al hebt gelezen, een must-listen.
De Kopgroep wielerpodcast
Drie gepassioneerde wielren-experts, Mart Smeets, Joost Vullings (van EenVandaag) en Martijn Hendriks (van NOS) – geven in Wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Voorafgaand aan elke etappe blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam vooruit op de rit van de dag. Wat staat de renners te wachten, waar valt de beslissing en wat gebeurt er in de top van het klassement?
Bach van de dag podcasts
De Bach van de Dag van NPO Radio 4 is een dagelijkse podcast waarin programmamaker Frank de Munnik luisteraars mee op de muzikale ontdekkingsreis die hij al jaren maakt langs het werk van Johann Sebastian Bach. Zie het als een soort muzikale scheurkalender. De Munnik vraagt zich dingen af als wat het verband is tussen het werk van Bach en de val van de Berlijnse Muur? Of hoe de invloed van Bach doorklinkt tot ver in de twintigste eeuw.
Van welke podcasts raak jij geïnspireerd? Deel het met ons op Facebook.