fbpx

Luisteren naar je intuïtie? Zo doe je dat

intuïtie

Iedereen heeft intuïtie, maar lang niet iedereen vindt het even makkelijk om daar naar te luisteren. Ben jij goed in het volgen van je gevoel of mag je daar nog wat in oefenen? Met onderstaande tips leer jij er beter naar luisteren.

Lees ook:
Hoofd vol gedachten? Schrijf het van je af

Intuïtie: luisteren naar je gevoel

Het is nog wel het makkelijkst uit te leggen als ‘luisteren naar je onderbuikgevoel’. Je hebt je intuïtie altijd bij je. Soms meldt ze zich net wat duidelijker, andere keren heb je geen idee wat je gevoel je te vertellen heeft. Het is fijn om goed te kunnen interpreteren wat jouw gevoel je zegt, want dat is de juiste weg om te volgen.

Je eerste ingeving is je intuïtie

Als je bij alles wat er op je afkomt je eerste ingeving volgt, dan volg je je intuïtie. Vaak is onze geest echter ook heel sterk aanwezig en ben je voordat je jouw intuïtie hebt gesignaleerd alweer druk aan het nadenken en beredeneren waarom je bepaalde keuzes maakt.

Zo luister je naar jouw intuïtie

Het vraagt voor veel mensen om oefening. Zoals geschreven neemt onze geest het vaak nét wat sneller over en zijn we in staat om via gedachten iedere situatie zo comfortabel mogelijk te maken voor jezelf. Maar of dat de juiste weg is…? Met onderstaande oefeningen leer je jouw eigen intuïtie steeds beter kennen.

intuitie 2

1. Ontdek je eerste ingeving

Je eerste ingeving is de stem van je intuïtie. Soms weet je voordat een vraag gesteld wordt het antwoord al. Alleen is daar die geest weer om ons aan het twijfelen te brengen. Oefen met het volgen van dat eerste antwoord. Wat brengt het je?

2.Wat zegt je buik

Ken je dat? Dat je ergens ‘ja’ op hebt gezegd terwijl je er maar een naar gevoel van hebt? Je buik is je ideale raadgever. Maak jij een keuze die in lijn is met je intuïtie, dan voel je je licht en vrolijk. Klopt het niet? Dan heb je de spreekwoordelijke ‘steen op je maag’.

3. Ga schrijven

Intuitief schrijven kan je helpen om je eigen waarheid naar boven te halen. Een leuke oefening is om iedere dag een momentje te nemen waarop je heel even in stilte bent. Vraag aan jezelf: intuitie, wat heb je mij te vertellen?’ en sla je schrift open. Je mag alles opschrijven wat er in je opkomt, zonder dat er een logische lijn of verhaal in zit. Jouw intuitie spreekt!

4. Mediteer

Van het woord mediteren krijgen veel mensen nog steeds de kriebels. Het is wél een hele goede oefening om tot je intuïtie te komen. Dat kan via geleide meditaties. Het enige wat je hoeft te doen is zitten of liggen en luisteren naar de stem.

5. Ga de natuur in

In de natuur zijn we meer in verbinding met onszelf. We maken niet voor niets ‘ons hoofd leeg’ tijdens een wandeling door het bos en ‘waaien lekker uit’ aan zee. De natuur helpt ons te verstillen, waardoor jouw intuitie makkelijker tot je kan komen.

Vind jij je intuïtie een interssant fenomeen en zou je haar beter willen leren kennen? Daar zijn hele mooie opleidingen en cursussen in.