fbpx

Tips voor musea die je online kunt bezoeken

musea

Als de verveling toeslaat omdat je verplicht thuis zit door het coronavirus, dan zijn er gelukkig nog genoeg opties binnen handbereik. Wist je namelijk dat je verschillende musea online kunt bezoeken? Voor liefhebbers van kunst en cultuur de manier om de dag nuttig te besteden. Wij zetten een aantal musea voor je op een rij waar je 24/7 terecht kunt. Bovendien scheelt het je een ritje Londen, New York of Berlijn. 

Lees ook:
Handige lifehacks voor het huishouden 

Cultuur snuiven in een musea in Berlijn

In Berlijn staat het Pergamonmuseum dat jaarlijks met zo’n miljoen bezoekers razendpopulair blijkt te zijn. In plaats van een ritje naar Berlijn blijk je een virtueel kijkje te kunnen nemen in de indrukwekkende kunstwerken die hier te zien zijn. Laat je onderdompelen in de prachtige kunstwerken die je online in hoge kwaliteit kunt bekijken en ervaar de cultuur in diverse 360 graden video’s. Dat is weer eens een andere culturele beleving!

Museumbezoek in hartje Londen

Een ritje Londen zit er nu even niet in, maar niet getreurd, een kijkje in het British Museum kan eveneens al vanuit ons kikkerlandje. Sterker nog, je hoeft er niet eens je huis voor te verlaten. Dit populaire toeristenattractie biedt namelijk een virtuele kijk in diverse collecties van het museum. Dit brengt je in een heel andere dimensie. 

Neem een kijkje in één van de bekendste musea ter wereld

Is het jou nog niet eerder gelukt om een trip te boeken naar de Big Apple? Dan is dit een mooi moment om een enorme trekpleister uit de stad te bewonderen: het Guggenheim Museum in New York. Ontdek diverse kunstwerken en de bekende draaitrap van het Guggenheim van achter je laptop. 

musea

Duik in de online wereld van het Rijksmuseum

Naast de vele musea die je in het buitenland kunt bewonderen, staan de deuren van het Rijksmuseum in Amsterdam ook voor je open voor een virtueel bezoekje. Duik in de online collectie van het Rijksmuseum en laat je verwonderen door het indrukwekkende werk van Rembrandt, Vermeer en Steen. Een lust voor het oog om de diverse kunstwerken van dichtbij te bekijken.

Lees ook:
7 x dingen waar Nederlanders goed in zijn