fbpx

Muziek maakt blij: zet je favoriete muziek op

muziek dansen

Het beste remedie als je even in een dip zit is voor veel mensen: muziek! De een wordt blij van een goede smartlap en de ander zet liever een stevige rockplaat op. Jouw favoriete muziek kan jouw humeur opkrikken. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Lees ook:
8D muziek: deze muziek luister je met je hersenen

Zet je favoriete muziek op

muziek luisteren

Oppepper voor je brein

Wij mensen zijn eigenlijk altijd op zoek geluk; naar prikkels van buitenaf die ons brein een boost geven. Gelukkig is er heel veel muziek over de hele wereld uitgebracht waarmee we dit bereiken. Hoe dit werkt? De klanken komen via je oren binnen en gaan eerst naar de hersenstam. Daar worden stofjes aangemaakt, die zorgen voor opwinding. Dit geeft je het gevoel dat je weer op scherp staat.

De kracht van muziek

Over het algemeen zorgen nummers met een snel tempo ervoor dat je alerter bent en je beter kunt focussen, terwijl langzame muziek je gedachten juist tot kalmte brengt en ervoor zorgt dat de spieren zich ontspannen. Het belangrijkste is dat de muziek hetzelfde ritme heeft als je hartslag. Door het luisteren naar kalmerende muziek maakt je lichaam endorfine aan en tegelijkertijd vermindert het de productie van stresshormonen. Hierdoor verbetert je stemming en word je rustiger.

Good vibrations

Welke muziek goed helpt om te ontspannen, is heel persoonlijk. Heb jij een lijstje liedjes die jij opzet om vrolijk te worden? Deel het met ons op Facebook.

Lees ook:
Quarantainesessies: 5x liedjes die je opbeuren