fbpx

Quarantainesessies: 5x liedjes die je opbeuren

Nu het coronavirus hard om zich heen grijpt, is muziek misschien wel het beste medicijn om je beter te voelen. Verschillende artiesten en muzikanten dragen hun steentje bij en schrijven liedjes om hulpverleners, gedwongen thuiszitters en andere getroffenen een hart onder de riem te steken. Vijf prachtstukken op een rijtje.

3JS – Voor Hen Die Wachten

Je kent ze wel… Jan, Jan en Jaap. Oftewel: de 3JS.Voor het radio-programma ‘Aan de Slag’ met Bart Arens op NPO Radio2 werd het trio uit Volendam vanochtend gebeld met de uitdaging een lied te schrijven omtrent de Coronacrisis. Na 2,5 uur was daar het prachtige ‘Voor Hen Die Wachten’. 

De Italiaanse Mirko en Valerio – Viva la Vida

Mirko en Valerio uit Italië, beiden rond de 11 jaar, spelen viool en wilden vanuit huis iets doen om hun landgenoten wat extra levenskracht mee te geven.”We dachten eraan om wat tijd met jullie door te brengen, zodat we ons één voelen, van Noord tot Zuid. Voor ons is muziek een uitlaatklep, we hopen ook dat we jullie op deze manier zullen verblijden. Coldplay’s Viva la Vida leek ons hiervoor het perfecte nummer, voor zon en hoop.”

Chantal Janzen – Avond

Alsof ze het nog niet druk genoeg heeft… onze Chantal Janzen. Musicalster, oprichter van &C, en bovenal moeder. Ondanks alle verschuivingen, vond Chantal tijd om een eigen versie te maken van de toepasselijke klassieker van Boudewijn de Groot. Een mooi gebaar voor alle mensen die wat extra steun kunnen gebruiken.

Henk Wijngaard – Met de Vlam in de Pijp

Zanger Henk Wijngaard uit Emmen vindt dat er voor logistiek Nederland ook wel eens geklapt mag worden. Daarom ‘klapt’ hij met zijn gitaar een nieuwe versie van zijn hit ‘Met de Vlam in de Pijp’ in elkaar. ‘Met de vlam in de pijp, moeten zij de crisis door. Blijven rijden met z’n allen, het land bedienen gaat nu voor’, klinkt het nummer nu ietwat aangepast. Vrachtwagenchauffeurs, mensen in de vaart, in distributiecentra, koeriers… Iedereen die ervoor zorgt dat iets in deze lastige tijd van A naar B komt: deze is voor jullie!

Davina Michelle & Snelle – 17 Miljoen Mensen

Het Duurt Te lang… Zorgen deze vier woorden er bij jou ook alweer voor dat het nummer voor de rest van de dag in je hoofd zit? Voor Davina Michelle, de charmante dame die hier vorige zomer een hitje mee scoorde, riep ook de plicht om iets te doen voor het volk. Samen met de populaire rapper Snelle schreef ze ’17 Miljoen Mensen’ voor iedereen in Nederland. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje.

Lees ook:
In quarantaine? Met deze 8 tips heb je altijd wat te doen