fbpx

Herman (64) helpt de volgende generatie aan een gezond hart

herman hart

Herman en zijn partner hebben beiden te maken met hartkwalen. Na tientallen ziekenhuisbezoeken weten zij inmiddels dat het werk van de Hartstichting van levensbelang is. Herman heeft de Hartstichting opgenomen in zijn testament voor een betere toekomst voor zijn kleinkinderen en hun toekomstige kinderen.

Vraag hier het gratis magazine over nalaten aan.

Lees ook:
Test: bereken jouw hartleeftijd

Nalaten aan de Hartstichting

Bezig blijven

Herman is altijd leraar Nederlands geweest en sinds ruim een jaar met vervroegd pensioen. Vanwege zijn hartkwalen vindt hij het fijn om alles wat rustiger aan te doen. Al blijven hij en zijn partner hun bezigheden houden; naast de wekelijkse huishoudelijke taken gaan ze graag naar het theater en film en trekken ze er samen op uit. Eén dag per week past Herman op zijn ‘kleinkinderen’. Samen met zijn partner zijn zij plaatsvervangende opa’s voor de kleinkinderen van zijn zus die ruim 10 jaar geleden overleden is.

Alles vastleggen bij de notaris

Tijdens een bezoek aan de notaris voor het vastleggen van geregistreerd partnerschap hebben Herman en zijn partner meteen maar alles goed laten regelen voor later. Nalaten aan de Hartstichting leek hen interessant: “Als we er beiden niet meer zijn, willen we graag het werk van de Hartstichting steunen. Enerzijds is dit ingegeven vanuit de normen en waarden die mijn partner heeft meegekregen van huis uit. Zijn ouders doneerden altijd aan de Hartstichting. Maar nu we zelf te maken hebben met hartziekten, is er ook een persoonlijke reden bijgekomen.”

Beter onderzoek

Toen Herman een paar jaar geleden bij een bijeenkomst van de Hartstichting was, vertelde professor Tessa Roseboom dat zij al meer dan zestien jaar onderzoek doet naar de invloed van de leefstijl van moeders op hun ongeboren kind. Door de financiële steun van de Hartstichting kon dit in gang worden gezet. Haar project startte met het onderzoeken van de kenmerken van kinderen die verwekt zijn tijdens en vlak na de Hongerwinter. Van dat onderzoek zijn nu de eerste resultaten bekend. Het blijkt dat bij deze kinderen op volwassen leeftijd vaker hart- en vaatziekten voorkomen. Dit onderzoek heeft een hele lange looptijd, maar andere onderzoeken geven al op veel kortere termijn resultaat. Herman vindt het heel waardevol om hier aan bij te kunnen dragen.

Toekomstidealen

Inmiddels is het alweer heel wat jaren geleden dat Herman gekozen heeft om de Hartstichting op te nemen in zijn testament. Met hun laatste gift willen ze onderzoeken zoals die van Tessa Roseboom steunen. “We hopen dat vrouwen die nu zwanger zijn of willen worden zo gezond mogelijk eten en er een gezonde leefwijze op nahouden. Zo hebben hun kinderen later minder kans op hart- en vaatziekten.”

Wil jij ook de volgende generatie aan een gezond hart helpen? Vraag het gratis magazine over nalaten aan.
Of lees hier alvast online: www.hartstichting.nl/help-mee/nalaten

Lees ook:
Zo herken je hartkwalen