fbpx

Aan de slag met Pinterest: uitleg & tips

Pinterest zoekbalk

Pinterest is hét virtuele prikbord waar je van alles op kunt prikken, oftewel pinnen! Een fijne manier om veel inspiratie op te doen. Ga je verhuizen of verbouwen? Of wil je meer weten over tuinieren of hoe je zelf iets kan maken? Redenen genoeg om een account aan te maken!

Lees ook:
7 ontspannende hobby’s waar je rustig van wordt

Pinterest voor inspiratie & creativiteit

Op Pinterest vind je miljarden pins, zo kun je eindeloos veel inspiratie opdoen. Zodra je een pin aanklikt komen er namelijk een aantal suggesties die je ook leuk zou kunnen vinden. Hierdoor blijf je nieuwe pins ontdekken!

Hoe werk Pinterest?

Om gebruik te maken van Pinterest moet je een account aanmaken. Dit kost je een paar minuutjes en is redelijk eenvoudig (en gratis). Ga naar www.pinterest.com (of download de app). Klik vervolgens op ‘registreren’. Voer een e-mailadres en een wachtwoord in en klik op doorgaan. Zodra je account is geactiveerd kom je op de homepage terecht. Hier vraagt Pinterest je 5 onderwerpen leuk te vinden. Hiermee krijg je alvast een idee hoe Pinterest werkt en eruit ziet.

Pinterest mobiel

Start met pinnen

Nadat je de eerste 5 onderwerpen hebt gekozen krijg je een overzicht met allemaal afbeeldingen die je mogelijk interessant vindt. Dit is om je vast een beetje op weg te helpen. Vanaf nu kun je starten met pinnen (=afbeeldingen opslaan op je eigen pagina). Zie je iets wat je wilt bewaren? Ga dan met de muis over de afbeelding totdat je de rode knop ‘bewaren’ ziet. Je kunt al je pins in een overzicht op je pagina bewaren, maar het is overzichtelijker om ze te categoriseren en ze in mappen op te slaan.

Pinterest

Je eigen borden aanmaken

Een map wordt bij Pinterest een bord genoemd. Het idee is hetzelfde als een prikbord waar je krantenknipsels, foto’s en andere interessante dingen op kunt prikken. Bij Pinterest heb je borden waar je jouw gekozen pins kunt opslaan. Deze kun je een naam geven, delen met anderen of juist lekker voor jezelf houden door er een verborgen bord van te maken.

Leer nieuwe (web)shops en sites kennen

Zodra je een interessante afbeelding pint, kun je doorklikken naar de oorspronkelijke bron van de afbeelding. Dit is vaak een website, webshop of blog. Ideaal toch? Zeker in het geval van producten die je interesse hebben!

Blijtijds

Wil je Blijtijds ook volgen? Leuk! Dat kan hier: pinterest.com/blijtijds/

Lees ook:
Zo maak je je eigen urban jungle met stekjes