fbpx

Q&A: Hoe bespaar je op de dagelijkse boodschappen?

boodschappen kerst

Mevr. Blom uit Spijkenisse vraagt: Hoe bespaar ik op de dagelijkse boodschappen? Ondernemer en geldexpert Annemarie van Gaal geeft antwoord.

Lees ook:
5x gratis apps om geld te besparen

Hoe bespaar je op de dagelijkse boodschappen?

“Neem folders mee uit de supermarkt, speur naar kortingen als u in de winkel bent, en houd advertenties in landelijke kranten en huis-aan-huisbladen in de gaten. Kijk voordat u boodschappen gaat doen eerst nog even op de website van de supermarkt voor de lastminuteaanbiedingen. Vergelijk de prijs van de aanbiedingen ook altijd met wat u anders betaalt, zodat u zeker weet dat u écht korting krijgt. De ‘1+1 gratis’-aanbiedingen zijn interessant bij producten die u toch wel koopt. Als ‘twee voor de prijs van een’ geldt voor houdbare producten, zoals wasmiddelen, tandpasta, shampoo en allesreiniger, sla er dan een voorraad van in. Een korting van 50 procent op deze artikelen levert al snel enkele tientjes per maand voordeel op. Als supermarkten en drogisterijketens voor een volle zegelkaart bruikbare cadeaus aanbieden, plak ik ook meestal met veel plezier zegels.”

Deze vraag is beantwoord door Annemarie van Gaal, ondernemer en geldexpert. Annemarie was te zien in onder andere de tv-programma’s Dragons’ den, Ten einde raad, Een dubbeltje op zijn kant en Divorce hotel.

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl.

Tekst: Lieneke van der Fluit