fbpx

Q&A: Hoe word je niet de dupe van WhatsApp-fraude?

whatsapp fraude

Dhr. Rombouts uit Zeist vraagt: Er is veel nieuws over WhatsApp-fraude. Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de dupe word? Hanna Lakerveld van SeniorWeb geeft antwoord.

Lees ook:
Helpdeskfraude! Twijfel? Ophangen!

“Steeds vaker horen we verhalen van mensen die via WhatsApp zijn opgelicht. Ze ontvangen een berichtje waarin iemand zich voordoet als een bekende en aangeeft dat die een nieuw telefoonnummer heeft. Vaak met een kloppende profielfoto. Later in het gesprek vraagt diegene om geld. Het beste dat u kunt doen, is op het moment dat u zo’n bericht krijgt het zogenaamde oude nummer te controleren. Stuur daar een appje naartoe of bel. Maak daarnaast nooit zomaar geld over naar iemand die zich via WhatsApp meldt. Bent u toch slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude, neem dan contact op met uw bank, zodat die uw rekeningen kan blokkeren. Doe altijd aangifte bij de politie, dat kan ook online. Rapporteer daarnaast het nummer bij WhatsApp, zodat ook zij met het telefoonnummer aan de slag kunnen.”

Hanna Lakerveld van SeniorWeb

Afbeelding: Ⓒ Tjitske Sluis

Ga voor meer informatie over het herkennen van WhatsApp-fraude naar Seniorweb.nl

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl.

Tekst: Lieneke van der Fluit