fbpx

Q&A: Ik wil een laptop kopen, waar moet ik op letten?

laptop minder stress zorgen

W. Kloosterhuis uit Helmond vraagt: Ik wil een laptop kopen, waar moet ik op letten? Deze vraag is beantwoord door Hanna Lakerveld, van SeniorWeb.

Lees ook:
Oververhitte laptop of telefoon? Dit moet je (niet) doen

“Als u een (nieuwe) laptop gaat kopen, is er een aantal zaken waarop u kunt letten. Uiteraard de prijs, de accuduur en de grootte van de laptop, maar er zijn ook andere zaken die zeker aandacht verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het besturingssysteem van de computer. De meeste laptops zijn uitgerust met macOS van Apple of Windows 10 van Microsoft. Bedenk dus goed met welk systeem u graag wilt werken of laat u hierover informeren. Daarnaast is het belangrijk dat u goed weet waarvoor u de laptop wilt gebruiken. Is dat meer voor ‘de basiszaken’ zoals e-mailen en informatie opzoeken of wilt u de laptop ook gebruiken voor foto’s en video’s en veel andere programma’s? Dit heeft namelijk invloed op de opslagcapaciteit die nodig is in de laptop. Ook is dit van belang voor de processor en het werkgeheugen die nodig zijn in de laptop. Deze twee onderdelen samen bepalen de snelheid van uw laptop.”

Hanna Lakerveld

Wilt u meer informatie over het kopen van een nieuwe laptop? Ga naar www.seniorweb.nl

Afbeelding: Ⓒ Tjitske Sluis

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Mail naar redactie@blijtijds.nl

Tekst: Lieneke van der Fluit